FCB 5 – PROINOSA IHC 4. A 1 MIL.LÍMETRE DE LA SORPRESA

Imatge de FCBarcelona.cat

Com demanàvem des de la mevaweb els jugadors del PROINOSA Igualada han estat capaços de disfrutar i, més encara, de fer disfrutar de l’immens partit que han ofert contra el totpoderós FC Barcelona. L’equip ha estat extraordinari, en joc, en capacitat de treball i en motivació. En tot moment l’IHC ha tractat de tu a tu al Barça que ha acabat desitjant com poques vegades el final del partit. A la primera part els igualadins han sabut respondre amb inteligència a un partit més tàctic i a la segona quan l’equip ha explotat ha posat contra les cordes a un FC Barcelona a qui han salvat les seves genialitats i Egurrola des de la porteria. Jordi Bargalló amb 4 gols ha estat l’encarregat de traduir en gols l’inagotable treball dels seus companys (tot i el greu inconvenient de les dues baixes). El PROINOSA IHC ha fet mèrits per fer saltar la gran sorpresa en la primera jornada dels play-offs. A la fi no ha obtingut la recompensa al seu esforç i ara haurà d’intentar repetir-ho i millorar-ho dissabte.

PRIMERA PART MOLT EQUILIBRADA

Hoquei control del Barça, aprofitant el seu gran joc posicional. Gran defensa i més intenció de còrrer dels igualadins. Aquests han estat els eixos dels primers 25 minuts de joc. El 0 a 0 s’ha mantingut al marcador durant 11 minuts, tot i que l’IHC ha disposat de dos remats al ferro, de Càceres i Bargalló.  Veient que no aconseguia trencar la fèrria defensa igualadina, el Barça ha acabat utilitzant un recurs de pobre: pilota penjada a l’area per Ordeig i Paez desvia a la xarxa. 1 a 0. 4 minuts més tard els àrbitres (De la Hera mereix un capitol a part) assenyalen un penal que Borregan envia al travesser. Amb l’ 1 a 1 l’Igualada envia una altra bola al pal i Egurrola salva el seu equip d’un 2 contra 1 de Navrrao amb remat final de l’Edu. I quan semblava que l’empat estava al caure, Borregan ha aprofitat una errada de cobertura en una contra (els dos defenses han anat a tallar l’hipotètic passi) per plantar-.se sol davant de Bargalló i batre’l a mitja alçada. Era el minut 17 i semblava impossible remuntar el partit. Però l’IHC ho ha fet possible. El primer pas l’ha fet Jordi Bargalló amb una canonada impressionant des de mitja pista que ha entrat llepant els pals del mateix escaire (abans JB havia enviat dues boles al ferro). EL 2 a 1 no s’ha mogut tot i que els àrbitres (Sanz i De la Hera, però especialment el segon) no han assenyalat un penal per pilota aixecada dins l’àrea blaugrana a falta de 2 minuts i una falta directa sobre Navarro que se n’anava sol a porteria quan només faltaven 27 segons.

EL PROINOSA VA A PEL PARTIT

Els jugadors de l’IHC han sortit del vestidor conscienciats que volien i podien guanyar el partit. Ho han demostrat del primer a l’últim segon. Cada cop que els blaugranes, amb espurnes de la seva immensa qualitat trencaven la igualtat en el marcador, els igualadins responien amb gols de coratge i lluita. Fins al final l’IHC ha buscat el partit. I el VBarça per primera vegada en moltes temporades al Blaugrana ha pregat perquè arribés el final.

Primer Bargalló ha aprofitat un penal just per empatar a 2 (m 3.47). L’Edu ha tingut el 2 a 3 dues vegades. Primer en una acció individual espectacular i després en un remat que ha salvat Egurrola . En el contratac Lopez, al segon pal,  ha fet el 3 a 2. (m 6.17). 43 segons després, Jordi Bargalló ha fet el 3 a 3 recollint un rebot a la lateral després d’una nova grandíssima oportunitat de l’Edu salvada pel porter culer. Veient com anaven les coses Paüls ha hagut de tornar a posar en pista al gran Borregan per intentar evitar mals majors. Al minut 12 Panadero ha aprofitat una altra contra per fer al segon pal el 4 a 3. L’IHC tampoc s’ha rendit. I Bargalló ha rematat a gol una magnífica assistència de Navarro després d’una de les seves habituals entrades en diagonal. Altre cop empatats. I altre cop l’IHC ha tingut l’oportunitat de posar-se per davant. Ha estat amb un penal (també just) que l’Edu ha enviat molt poc per sobre del travesser al minut 15 de partit. Els milionaris s’han agafat a la seva qualitat individual per salvar-se. I en una altra contra Panadero ha superat per baix la sortida de Bargalló. Era el 5 a 4 que ja no es mouria. Tot i que el Barça ha disposat d’un penal que el mateix Panadero ha enviat fora. I tot i que l’IHC ha buscat l’empat fins l’últim segon. El podria haver tingut en una contra amb superioritat que De la Hera ha tallat per ensenyar una targeta groga a Borregan, vermella per acumulació,  en una decisió que ha estat amargament criticada per banqueta i jugadors. Primer perquè no es pot aturar una jugada per una acció així (la targeta s’ensenya al final) i segona, perquè si l’ha insultat i l’arbitre considera que greument el que ha de fer és mostrar-li la vermella directa. I punt. De la Hera ha demostrat amb aquesta jugada que el partit li ha vingut gran. Tot el contrari d’un PROINOSA IHC que ha fet un dels millors partits de la temporada. Sense el premi que en justicia els hauria correspòs. Dissabte segon episodi.

FCB 5 (2/3) Egurrola, Panadero (2), Ordeig, Borregan (1), Paez (1), equip inicial. Lopez (1), Teixidó i Masoliver.

PROINOSA IHC 4 (1/3) O. Bargalló, Càceres, Montferri, Edu i J.Bargalló (4), equip inicial. Navarro i Baliu.

GOLS: 1-0 Paez (m 11.11), 2-0 Borregan (m 17), 2-1 J.Bargalló (m 20.18). SEGONA PART. 2-2 J.Bargalló penal (m 3.47), 3-2 Lopez (m 6.17), 3-3 J.Bargalló (m 7), 4-3 Panadero (m 11.52), 4-4 J.Bargalló (m 14), 5-4 Panadero (m 18.10).

INCIDÈNCIES: 600 espectadors al Blaugrana, una quarta part seguidors igualadins que han protestat molt l’actuació arbitral. 3 dels jugadors de la convocatòria (Baliu, Massoni i Trullols començen a jugar aquest divendres el campionat de Catalunya júnior. El primer rival serà el Cerdanyola. La plantilla del primer equip del PROINOSA IHC tindrà entrenament de recuperació aquest mateix divendres a partir de les 5 de la tarda.

JORDI BARGALLÓ

P- 4 gols, partidàs de l’equip. Llàstima que no s’ha traduit en el primer punt del play-off que era merescut, eh!

JB- Si la veritat és que hem estat allà. Un partit ajustat com volíem. I bé. Ara a intentar rectificar els errors que hem tingut i intentar fer les coses bones que hem fet es puguin repetir.

P- Perquè dissabte hem de jugar així, igual?

JB- Hem d’estar igual i encara una mica més. Perquè si estem així no guanyem, sigui per una cosa o per l’altra. Hem d’intentar apretar una mica més. Ser una mica més contundents i ser una mica així.

P- 4 gols un altre cop.

JB- Si ja n’havia marcat a la Corunya i també contra el mataró. Són dies que va com va i he tingut la sort de fer-ho.

P- Però més que aquests dies portes 10 jornades seguides marcant.

JB- Potser. Però són coses de més. El que necessitem és tornar a fer un partit seriós, Fins i tot una mica més durs que avui. En els talls hem fallat bastant. I anar a per ells dissabte.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *