L’HORA DE LA VERITAT

El PROINOSA Igualada surt aquest dissabte a 2/4 de 8 del matí cap a Galícia per jugar el primer partit oficial de la temporada. L’enfrontament contra el Liceo es disputarà a partir de les 6 de la tarda (segons la web del club gallec) i l’arbitraran els col.legiats madrilenys Sandoval i Mayor. Joan Carles manté el dubte del capità David Busquets que segueix amb les molesties que ja li han impedit de jugar els dos últims partits amistosos de l’IHC contra el Vic. En canvi Ton Baliu està totalment recuperat de la fisura al nas que es va fer en el partit jugat diumenge passat a l’Olimpic de Vic.

Lelèctric no està tenint gens de sort amb els inicis de temporada. És la tercera lliga  consecutiva que el Busqui l’ha de començar amb problemes. Fa dues temporades per aquella injusta sanció pel ventolin, la passada per una sobrecàrrega als isquitibials, i aquesta per una altra sobrecàrrega. De tota manera si hi ha un jugador que es pugui oblidar del dolor si se’l necessita aquest és, sens dubte,  David Busquets.

Per la seva banda José Querido, el tècnic portugués del Liceo, disposa de tots els seus jugadors . La convocatòria la formen: Llaverola i Vallina com a porters, i Lamas, Grasas, Gende, Payero, Alvarez, Jordi Bargalló, Garcia i el júnior Alvaro Rodriguez que ocupa el lloc d’un dels fitxatges de la temporada, el també júnior asturià Toni Pèrez, que ha entrat a la llista de la selecció junior pel campionat d’Europa on també hi serà l’igualadí Ton Baliu. Els corunyesos arriben a la Lliga després d’haver disputats 3 amistosos a Portugal (4 a 6 contra el Braga, 2 a 6 al Santa Clara i 1 a 2 contra el Candelària, amb 2 gols de Jordi Bargalló. Aquest triomf li va donar al Liceo el Torneig Das Vindimias de l’Illa de Pico, a les Açores.

Els igualadins intentaran trencar a Riazor una autèntica mala ratxa d’arrencades de la lliga dels últims anys. Ja fa 4 temporades que comença perdent (el 4 a 2 a Reus la passada temporada, el 2-3 contra el Lloret de l’anterior, 0 a 2 contra el Liceo la 2005-2006 i 2 a 1 a la Corunya la 04-05). Ens hem de remuntar fins a la temporada 2003-2004 per trobar l’últim cop que els igualadins van començar bé la lliga amb una victòria apurada contra el Tenerife per 3 a 2.

De fet fins aquell moment el pitjor començament de temporada en els últims anys havia estat un empat a 2 a Mataró la temporada 2001-2002. La resta tot havien estat victòries (5-2 al Lloret a la 02-03, 4-2 al Massanet a la 2000-2001 i 5 a 0 al Tordera a la 99-00).

Les últimes temporades han espatllat clarament la mitjana estadística i ara l’IHC ja només pot presentar una eficàcia mitjana en els debuts a la lliga, amb un 50 per cent de victòries dels últims 9 inicis de competició (4 victòries, 4 derrotes i un empat, amb 24 gols a favor i 19 en contra). Els igualadins s’hauran de concentrar molt en trencar aquestes últimes dinàmiques. De tota manera la filosofia que s’ha instal.lat al vestidor és la de no acceptar determinismes en l’esport i encara que el Liceo apareix com  el favorit, en l’hoquei els 50 minuts són per jugar-los.

Mentrestant al Pavelló de les Comes es disputa aquest cap de setmana la Copa Amistat organitzada per l’associació internacional d’hoquei patins femení, amb la participació de més de 150 jugadores de 33 equips diferents.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *