LA CONNEXIÓ ARGENTINA

Els jugadors del PROINOSA Igualada han représ la feina aquests dilluns, satisfets pel magnífic resultat obtingut a la Corunya i conscients de l’alegria que això ha suposat per l’afició (només cal fer una ullada al fòrum del club). En cap cas, però, la plantilla pensa fer concessions que portin a eufories maldestres. Els de Joan Carles no es volen apartar ni un centímetre del camí marcat d’anar partit a partit, amb modestia i tocant de peus (o de patins) a terra. D’aquí que s’hagin tornat a submergir al 100 per 100, amb tota la implicació possible, en una altra jornada de treball físic dirigida per Coco Bariles. Ha estat un altre entrenament de nota, amb un Busquets que cada cop està més millorat de la seva sobrecàrrega.

Una de les armes principals de l’IHC a la Corunya va ser sens dubte la condició física que va permetre als arlequinats de seguir apretant fins al fina. L’equip a més va mantenir la convicció i per això va aconseguir finalment d’empatar un partit que s’havia posat complicat en els últims segons. Un dels responsable d’aquesta força (que no només és física sino mental) és precisament el preparador físic argentí. Coco Bariles, que ha arribat a un nivell de compenetració amb Joan Carles gairebé impensable pel poc temps que porten junts, s’ha empeltat d’hoquei. El veu amb una claderat privilegiada i això li permet traduir en exercicis les necessitats del jugador en pista. La seva capacitat per innovar i motivar segueix despertant sorpresa fins i tot entre els veterans. Els nous directament al.lucinen. I aquest any ha incorporat el treball mental :"va al màxim!  com si fos l’últim minut de la final!" ha estat una de les seves frases més utilitzades per demanar un sobre-esforç als jugadors. Dissabte a Riazor, la frase es va traduir en un gol que donava un punt importantíssim. És la conexió argentina del nou IHC de Joan Carles. I els jugadors demostren que hi estan plenament conectats:

EDU FERNÀNDEZ
Totes les sessions de relaxament i de psicologia esportiva que ens ha fet han estat molt positives i ens poden ajudar a lluitar per tots els objectius que ens estem marcant.

DAVID BUSQUETS
I és que encara em sorprén a mi!. El Coco ha introduit uns elements psicològics molt importants i que han d’ajudar a fer encara més equip. Sacrifici, treball, ambició, l’ajuda d’uns als altres… que som un equip i hem d’anar tots a 1, amb el mateix pensament tots… l’esperit és aquest.

MARC NAVARRO
Pel Coco també és el segon any i s’ha notat també que té un any d’experiència. Els exercicis estan més aplicats encara al que realment necessitem a la pista, que suposo que era el que no sabia abans d’entrar.

JORDI CREUS

És molt sorprenent. Té un sistema de treball molt especial. I molt positiu. Estic sorprés però molt content. ha ajustat els exercicis que fem al mon de l’hoquei. I quan treballes et fa pensar en situacions que ens passen en pista. Fa que pensem sempre en hoquei. fa que el treball sigui divertit i gens rutinari.

ALBERT BALAGUÉ

És molt peculiar. És el primer preparador físic que tinc d’aquestes característiques. Molt content perquè ell dona importància a més coses i no només al fet físic. Treballa amb una filosofia que tots els factors són importants per aconseguir objectius. I jo ho comparteixo. Ha estat una sorpresa agradable de la pretemporada.

RAÜL MARÍN

És molt bó. Ens està fent pensar moltíssim i ens està encaminant cap a la idea que amb treball es pot guanyar a tothom.

RAÜL PELICANO

Fa uns entrenaments molt dinàmics. T’ho passes molt bé i alhora fas exercici.

LLUÍS TOMÀS

Em sento molt identificat amb el que diu el Coco. Això de ser positius, de gontagiar els companys, de creure que els pots ajudar i que ells t’han d’ajudar també…

P- Bé, Coco. Ja veus com pensa l’equip. Com els veus tu a ells. I el seu treball?

COCO- Com a balanç del que hem fet fins ara, veig un equip més cohesionat. Molt seriosos en el treball i amb molta implicació en les propostes que se’ls han marcat. Tenim un equip jove i amb qualitat i amb ganes d’aportar tot el que puguin. Estem sembrant la llavor de l’alegria i de l’entusiasme pel treball.

P- Diuen que aquest any encara t’has superat.

COCO- Bé. Vaig entrar ara fa un any en un nou esport, amb precaucions, però amb la idea de despertar l’interés en cada moment, he anat introduint petites variacions. Volia modernitzar el concepte de preparació física. No es tracta només de matxacar la preparació física, sino d’incloure tots els conceptes, també el psicològic.

P- I això és el que has fet ara.

COCO- Ara estic amb més confiança, que m’arriba directament del Joan Carles. He aprés molt d’ell, igual que he aprés dels jugadors. Treball de la ment? És psicologia esportiva traspassada a la pista. Era l’objectiu. A més del treball físic, s’ha de buscar alguna cosa nova i útil. A partir de la psicologia, de l’anàlisi del que un pot aportar i posar-ho al servei de l’equip, per acabar trobant punts de contacte amb els altres. Per això hem introduit sessions de concentració piscològica. Començant pel propi jugador i acabant per l’equip, per generar un entorn favorable perquè l’Igualada faci coses positives.

P- No només això, perquè en el treball físic hem vist estics.

COCO- Si, també hem introduit els estics i les pilotes al treball exclusivament físic. No podíem patinar des del primer dia a l’stage però si que hem utilitzat l’stick amb treball de coordinació, cosa que hem seguit fent i seguirem fent perquè és un dels objectius del cos tècnic, millorar l’us qualitatiu de l’estic, la tècnica individual.

P- Fa la sensació que l’any passat vas haver d’aplicar els teus coneixements traduint-los i adaptant-los a l’hoquei i que aquest any els exercicis són nous i pensats només per l’hoquei. Són pura innovació. I és que en un any, ets una màquina!, t’has convertit en un especialista d’aquest esport.

COCO- Home, t’ho agraeixo. la veritat és que busco l’adaptació de cada exercici a cada esport. Busquem que cada acció tingui la seva correlació al que passa a la pista. No només la biomecànica sino també la mental. Cada exercici, cada salt. cada acció, cada abdominal  … volem que el jugador la faci pensant en hoquei, perquè és el que som. Jugadors d’hoquei.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *