L’EUROPEU DEL TON

Aquest dilluns arrenca a Alemanya el Campionat d’Europa júnior amb la participació d’una de les joies del planter de les Comes: Ton Baliu. La seva aparició entre els millors d’Europa és un premi al seu treball i a la seva progressió que l’han portat també a ser ja un integrant més de la plantilla del primer equip del PROINOSA IHC tot i ser encara júnior. La selecció estatal que ha arribat aquest diumenge a terres germàniques, arrencarà la competició enfrontant-se, precisament, als anfitrions, Alemanya, un equip amb un hoquei físic difícil de combatre. La resta de rivals en aquest campionat que es disputa amb la fòrmula de la lligueta seran Itàlia (dimarts), Anglaterra (dimecres), Suïssa (divendres) i Portugal (dissabte). L’equip estatal intentarà revalidar el títol amb els següents jugadors:

Xavier Malian – C.P. VOLTREGA
Gerard Teixidó-  C.P. VOLTREGÀ
Oriol Vives – C.P. VOLTREGÀ
Carles Grau – F.C. BARCELONA
Eduard Lamas – H.C. LICEO
Antonio Pérez – H.C. LICEO
Enric Torner – C.P. TORDERA
Ton Baliu -PROINOSA IGUALADA H.C.
Roger Riba – CERDANYOLA H.C.
Rubén Fernández – SHUM MAÇANET

Precisament la celebració d’aquest Euro-júnior ha obligat a ajornar el partit de la quarta jornada de l’Ok Lliga que l’IHC havia de disputar dissabte contra el Blanes i que es jugarà dimarts a 2/4 de 10. És el segon partit que han de postposar els arlequinats ja que aquest cap de setmana no han pogut jugar el corresponent a la tercera jornada per la disputa del Mundialet de clubs que s’ha acabat emportant el que havia de ser rival de l’Igualada, el Reus, per un gol d’or davant del Barça. La plantilla igualadina torna aquest dilluns als entrenaments amb molta atenció a la sort del seu company Ton Baliu a Alemanya. Per cert la júnior no és l’única selecció que es mou aquests dies. També ho fa l’estatal femenina, amb la igualadina Marta Soler, que ja ha sortit cap a la Xina on aquest any s’hi juga el Mundial. La mevaweb ha parlat amb el Ton hores abans de començat l’Europeu i de fet us oferirà un seguiment especial del campionat a través de les seves pròpies reflexions diàries.

P- Ton, ja ha arribat l’hora de la veritat. Després de tantes setmanes de treball començeu a competir. Quines perspectives tens?.

BALIU- Bé. Crec que podrem jugar bastant tots. De fet als partits de preparació hem estat jugant tots els seleccionats i ara soc a Alemanya precisament amb l’esperança de poder ajudar a l’equip. Dependrà també de cada partit i de les dificultats que ens trobem al davant.

P- Parlant de dificultats, que en sabeu dels rivals?

BALIUPotser França i Anglaterra són les que estan una mica per sota de les altres. La resta tots són complicats. Alemanya, per exemple, que és el primer rival, tenen un joc molt fort, molt físic, són molt grans… especialment el porter que para molt. I, com sempre, caldrà estar molt atents a les seleccions tradicionals com Portugal o Itàlia.

P- Després del fracàs dels juvenils ara se us mirarà més. De tota manera al grup hi ha moltes ganes de guanyar apunteu sempre que us ho pregunten.

BALIU- Si, si. I esperem de poder-ho fer. Esperem acabar guanyant. Per això hem estat treballant.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *