J. CARLES: DISSABTE TOTHOM ES VA SENTIR IMPORTANT

Victòria importantíssima per la moral de l’equip. Hem vist la pauta a seguir, lluitant des de l’humilitat i amb molt sacrifici. Això permet fer grans coses. I ara a tocar de peus a terra. És la lúcida descripció d’un dels millors analistes del joc i la psicologia de l’IHC actual, el porter de Tremp LLuís Tomàs. Tomàs serà un dels 10 noms que quedaran per la història de la victòria de dissabte al Palau Blaugrana contra el FC Barcelona, el gran dominador de l’hoquei mundial aquest segle XXI. Han passat més de 24 hores des que els arbitres Garrote i Sanz van xiular el final i la remor de la gran gesta del PROINOSA encara continua. Al web els missatges són plens d’il.lusió i de gratitud envers els jugadors i la majoria de mitjans nacionals s’han encarregat de destacar els mèrits d’una plantilla jove i implicada en el projecte. Ara, però, els jugadors intentaran fer baixar el souflé. Perquè la temporada continua, els rivals seran igual de complicats o més i les ressaques d’eufòria fan més mal que les etíl.liques. La plantilla de l’IHC repren aquest dilluns els entrenaments de cara al partit de dissabte contra el Voltregà, un equip que ha començat de manera immillorable la temporada malgrat l’ensopegada de dissabte a casa contra el Tenerife.

Curiosament aquest dilluns coincidiran a Igualada els 6 fundadors de l’IHC: Hermini Pla, Salvador Palmés, Joan Morist, Francesc Mas, Veremon Bertran i Joan Segura. Els 6 pioners que un 4 de Maig del 1950 van firmar l’acta fundacional del club junt amb el directiu ja desaparegut Ricard Calzada. Els ha convocat la revista ESFORÇ per un reportage que apareixerà pròximament en aquesta publicació dedicada al mon dels esports. La intenció dels redactors del reportatge es repetir la primera fotografia de l’Igualada Hoquei Club al vell Astòria. Aquesta trobada excepcional és una picada d’ullet de la història als jugadors de la plantilla actual. Entre els fundadors i els triomfadors al Palau Blaugrana han passat 58 anys. Molts anys com per quedar-se aturats ara en un partit extraordinari que a dia d’avui ja és passat. L’extraordinària victòria contra el Barça ha de ser un trampolí per seguir treballant encara més i millor. Amb satisfacció, però amb el mateix rigor de sempre. Aquesta és la filosofia de Joan Carles i també la que transmet el vestidor.

P- Joan. Passen les hores i la felicitat pel que vàreu fer al Blaugrana no perd força.

J.CARLES- Estic molt content perquè tots vam estar molt bé. Tothom es va sentir important, vam ser capaços de sumar esforços, de pensar només en l’equip, en el que cadascú podia aportar… Estic content per l’Albert que va fer un gran partit i va ser un % molt elevat de la victòria, pel Raül Marín que va entrar perfectament en la dinàmica del joc col.lectiu, va estar endollat en tot moment… aquest és el Marín que volem… i tots. Tothom va estar bé.

P- Quina mutació d’equip en 4 dies.

J.CARLES- És que l’equip s’ho ha de creure. Treballant molt fort, i fent el que ha de fer a la pista aquest equip és molt vàlid, i capaç de moltes coses. Som, és clar, un equip jove , ens falta fer-nos i anar millorant coses però si hi anem amb aquest esperit i som capaços de ser regulars, podem seguir creixent. 

P- Quina alegria al final del partit. A la pista i a la grada.

J.CARLES- És que estic molt content, molt, per l’afició. Han disfrutat molt. Hi havia molta gent i amb l’ambient que han fet ens han donat molt ànims i han estat bàsics perquè puguessim guanyar. La victòria és de tots.

P- I ara a vigilar ressaques perquè les altres temporades després de guanyar al Barça (a les Comes, que allà si que ho hem aconseguit més sovint) l’equip ha passat autèntiques dificultats per tirar els partits següents endavant.

J.CARLES- Si, si. Ara ja estem absolutament concentrats en el Voltregà. Conscients que serà un rival molt difícil i que costarà tant o més que aquest. Amb l’ajuda del públic intentarem seguir endavant.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *