ALEGRIA RESERVADA

El PROINOSA Igualada ha tornat a la feina. Després de la victòria de dissabte al Palau Blaugrana, els jugadors s’han mostat lògicament contents i animats, però de manera continguda. Com reservant per qual toqui l’efervescència de l’eufòria. I és que el vestidor passa pàgina del gran partit a Can Barça per concentar-se contra el pròxim rival a les Comes, el Voltregà. El partit contra els osonencs es jugarà dissabte a 2/4 de 8 amb arbitratge de Molina i Rubio. Dos dels jugadors igualadins arrosseguen molesties. Es tracta de David Busquets i Raül Pelicano que estan una mica carregats. De fet el capità ja va jugar amb problemes a Barcelona i després del partit es va haver d’aplicar gel a la zona dels abductors. S’haurà de veure la seva evolució durant la setmana.

Tot i que en aquests moments l’equip busca la màxima concentració en el partit contra els blanc-i-blaus, la realitat és que l’èxit del Palau Blaugrana segueix despertant admiració dins i fora d’Igualada. Cada cop són més les veus que comparen aquest igualada jove i en construcció amb aquell sorprenent que va quedar tercer en la temporada 97.98, l’anterior a la primera lliga. Una de les veus més autoritzades per fer aquest exercici de comparativa històrica és la de l’ex-jugador i ex-entrenador de l’IHC en aquella época, Jaume Vidal, que ha reconegut que l’equip li està fent reapareixer sensacions ja conegudes: " Ara si que ja sembla fa 20 anys. No en tinc cap mena de dubte. Ja fa dies que tinc il.lusió i ara la puc deixar veure i sentir plenament".

Mentrestant no el passat de fa 20 anys, sino el de fa gairebé 6 dècades ha protagonitzat el dia a la Igualada hoqueística. Els 6 pioners de l’IHC, Pla, Palmés, Mas, Segura, Morist i Bertran, s’han retrobat convocats per una revista especialitzada en esports, anomenada ESFORÇ. Els 6 històrics han reproduit la foto del primer IHC de la història. Fins i tot s’ha seguit el model d’aquella foto perquè cada jugador es col.loqués com aleshores, això si, amb les samarretes actuals de l’equip. De fet els fundadors s’han fet la foto a leS Comes i després s’han desplaçat a l’actual Casal (l’antic Astòria) on han buscat la ubicació exacta d’aquella primera foto de la primavera de l’any 1950. El reportatge sobre el neixement del club i la seva lluita contra el franquisme es publicarà en el pròxim número de la revista (ja us en informarem puntualment).

Passat i futur s’han interlligat aquestes últimes hores, amb la firma de la creació de l’Associació d’hoquei femení, amb seu a l’edifici IG Nova d’Igualada. la seu s’ha instal.lat a Igualada, aprofitant que ja hi està instal.lada l’Associació de clubs d’hoquei masculí, amb la intenció d’aprofitar futures sinergies per potenciar l’hoquei femení dins i fora de Catalunya.

1 VICTÒRIA I 1 DERROTA


Aquest és el balanç de la jornada d’aquest cap de setmana pels equips del club. L’IHC B es va emportar el derbi contra el Capellades per 2 a 3, mentre el C va caure per 7 a 5 en la seva visita a Sant Pere de Riudebitlles.

El derbi va ser un partit intens. Les noies del DYSER-Totgraf Igualada H.C. van fer còrrer molt el rival a la primera part, que va acabar amb empat a ,  i això ho van aprofitar per marcar diferències en els minuts finals de la segona part, amb dos gols de Mònica Morros i Raquel Bernadas. El B no jugarà aquest pròxim cap de setmana. No torna a tenir partit fins divendres 7 de Novembre contra el Palau de Plegamans i l’endemà contra el Mataró, també com a visitants. El motiu dels ajornaments és que la jove portera del Igualada H.C. Teresa Bernadas de només 14 anys, ha estat convocada  per participar amb la selecció espanyola al Europeu Sub-19 que es disputarà a França entre el 30 d’octubre i el 1 de novembre. Teresa Bernadas serà la jugadora més jove d’aquesta selecció.

 

CAPELLADES 2 (1/1) Anna López (P), Florentina Pérez, Mónica Mallen, Ruth Alonso (2),  Meritxell Martínez i Carla Moreno 

DYSER-Totgraf IHC B 3 (1/2) Teresa Bernadas (P), Jordina Galán, Ivonne Copoví, Aida Vera, Carla Calleja, Raquel Bernadas (2), Mònica Morros (1)

 

GOLS:  Primer Temps: min. 02’ 35” Ruth Alonso 1-0, min. 18’ 44” Raquel Bernadas 1-1.

Segon Temps: min. 9’ 30” Ruth Alonso 2-1, min. 14’ 55” Mònica Morros 2-2, min. 18’ 15” Raquel Bernadas 2-3.

 

Per la seva banda l’Igualada C va perdre per 7 a 5 a Sant Pere de Riudebitlles, en un partit dur, en que l’hoquei físic de les locals es va imposar a la millor tècnica de les igualadines. L’Igualada es va avançar en el marcador, però la primera part ja va acabar a favor de les locals per 3 a 1. A la segona el Riudebitlles es va arribar a avançar fins al 7 a 1 però l’IHC va ser capaç de reduir diferències fins al 7 a 5, amb un hat trick de la sempre resolutiva Raquel Bernadas. La notícia negativa del partit va ser la lesió de Mònica Morros que arran d’un cop de colze va patir una luxació a la mandíbula que la tindrà apartada de l’equip durant alguns dies.

El C jugarà el seu pròxim partit diumenge a 3/4 d’11 a les Comes, contra el Reus Deportiu.

 

S.P. RIUDEBITLLES 7 (3/4) Laura Roig (P), Miriam Moreno (1), Ester Ayora (1), Cristina Saumell (3) , Cristina Bayo (1) i  Mònica Orga (1)

 

DYSER-Totgarf C 5 (1/4) Ester Alamillo (P), Raquel Bernadas (3), Sònia Morros, Mònica Morros, Loide Egea, Sabina Alamillo i Raquel Torres (2)

 

GOLS:

 

Primer Temps: min. 15’ 24” Raquel Torres 0-1, min. 16’ 10” Cristina Saumell 1-1, min. 18’ 18” Esther Ayora 2-1, min. 19’ 05” Mònica Orga 3-1.Segon Temps:  min. 8’ 27” Miriam Moreno 4-1, min. 12’ 40” Cristina Saumell 5-1, min. 14’ 43” Cristina Saumell 6-1, min. 14’ 57” 7-1 Cristina Bayo 7-1, min. 15’ 08” Raquel Bernadas 7-2, min. 17’ 32” Raquel Torres 7-3, min. 17’ 35” Raquel Bernadas 7-4, min. 19’ 30” Raquel Bernadas 7-5.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a ALEGRIA RESERVADA

  1. unn diu:

    BERNADES com es nota que ets el pare eee!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *