PROINOSA IHC 4 – LLEIDA 1. VICTÒRIA DE 4 PUNTS

(Foto X. Estruch).

Comença a ser un acte de bon samarità, de generositat altruista, de tio enrotllat, avisar als amics que no deixin de pujar sempre que puguin a les Comes. Des de ja fa alguns partits al santa-santorum de l’hoquei igualadí s’hi està veient un joc de tanta qualitat, tant honest, tant pencàrire,  que cap seguidor s’hauria de perdre el plaer que provoca veure’l. El PROINOSA Igualada s’ha imposat a l’equip revelació de la temporada, el Lleida Llista, amb molt treball, molt sacrifici, però també amb molta qualitat (algún dels gols han estat espectaculars). A més els de Joan Carles han  fet seu el gol-average amb els lleidatans i en una lliga tan igualada com aquesta això pot valer el seu pes en or al final de la segona volta. L’equip ha tornat a estar a gran nivell. En aquesta ocasió l’Edu no ha marcat (portava 4 partits fent-ho) però els gols no han faltat. Avui se’ls han repartit el Màgic Navarro i Jordi Creus.

L’ARRENCADA SOMNIADA

El PROINOSA Igualada ha començat el partit com en els seus millors somnis. Amb un gol molt matiner (un remat exterior de Navarro al minut i mig de la primera part) i amb un control absolut del tempo. Producte d’això han arribat dos gols més. El primer l’ha fet Jordi Creus aorofitant una magnífica assistència-entrepà de l’Edu (l’ha fet passar per entremig de dos jugadors rivals). L’execució final de Creus ha estat a l’alçada de l’assistència ja que el 44 igualadí ha driblat el porter visitant amb una sola mà i ha marcat a porteria buida. El 3 a 0 s’ha fet esperar més. No ha arribat fins al minut 22. Però ha valgut la pena. I és que ha estat un gol extraordinari. En tots i cadascun dels seus moviments. Primer el Ton arranja una bola dividida que amenaça de convertir-se en una contra dels visitants. Se’n va de dos jugadors. Es planta a la frontal de l’àrea i aleshores fa una assistència sublim, sense mirar, per Marc Navarro que des de la lateral hi posa màgia al remat i fa entrar la bola pel primer pal. Absolutament esquisit.

Amb el 3 a 0 l’IHC ha disposat de 3 oportunitats molt clares de trencar definitivament el partit. Una, en una teva-meva que l’Edu ha rematat fent lluir Gascon. I les altres dues en accions d’1 contra porter d’un cada cop més elèctric Busquets que ha resolt amb encert el bon porter visitant.

L’últim minut de la primera meitat ha estat marcat pels àrbitres: Una injusta targeta blava acumulativa per l’Edu (per sort només és la segona) ha suposat l’aperitiu del recital de targetes de la segona part.

TEMPORAL DE TARGETES

La segona part ha estat més trabada que la primera. El Lleida, que en cap moment li ha perdut la cara al partit, ha augmentat la seva intensitat i fruit d’això hi ha hagut més contactes (molt mal resolts pels àrbitres, per cert). Els de Quim Lòpez han aconseguit empatar amb un gol d’Andreu Tomàs a la mitja volta que tot i Balaguer, molt segur tota la nit, ha desviat amb el guant ha acabat fent un efecte estrany superant-lo per dalt. Tomàs, el germà bessó del LLuís de l’IHC, ha estat un dels destacats del seu equip i ja a la primera meitat havia enviat una pilota al pal. El 3 a 1 s’ha produit al minut 6. I a partir d’aquí ha començat el festival d’errades arbitrals. La primera tallar un contratac de l’IHC amb superioritat de 2 contra porter per marcar una falta favorable als igualadins!. Després d’un parell d’accions de mèrit de Marín que tornava a jugar després de 2 partits sense fer-ho (una salvada amb molta sang freda per Trilla sota els pals) ha arribat la segona acció discutible dels àrbitres. Marín fa una falta a un rival dins de l’àrea del Lleida i els àrbitres li ensenyen targeta blava directa. Marín ha protestat i li han mostrat la vermella. En ser també directa és segur que Marín no podrà jugar a SItges. La falta directa era molt perillosa perquè podia col.locar els llistat a només un gol i amb molts minuts per davant. Però ha aparegut un mur anomenat Balagué que li ha aturat magníficament el llançament al golejador del lleida, Antoni Seró.

El recital arbitral ha seguit amb una falta directa no assenyalada sobre l’Edu i amb targetes de tota mena: vermella directa pel tècnic visitant, l’ex-IHC Quim Lòpez, i acumulativa per Tomas i blava per Navarro (el Tomàs i el Navarro del Lleida). El partit s’havia embolicat una mica i  necessitava un desllorigador. I aquest ha estat Jordi Creus. Ha rebut una assistència llarguíssima de Marc Navarro, ha fet una ziga zaga cap a la frontal de l’àrea i li ha etzibat un cacao fenomenal a la bola davant del qual no ha pogut fer res Gascon. A partir d’aquí l’IHC s’ha dedicat a conservar la bola i deixar passar els minuts. I a l’ultim minut els arlequinats han demostrat un altre cop que estan endollats fins al final. Com ja va passar contra el Noia o contra el Blanes, l’IHC ha pogut marcar gaurebé sobre la botzina. Primer Pelicano, a passi de l’Edu, i després Baliu, han tingut l’opció de fer el 5 a 1. Ara, amb 3 punts més a la butxaca, els igualadins ja comencen a pensar en el partit de dissabte a Sitges, tremendament complicat, com tots.

PROINOSA IHC 4 (3/1) Balaguer, Navarro (2), Busquets, Edu i Creus (2), equip inicial. Baliu, Marín i Pelicano. LL. Tomàs

LLEIDA LLISTA 1 (0/1) Gascon, Trilla, Giralt, Tomàs, Seró, equip inicial. Gaspar, Navarro, Capdevila.

GOLS: 1-0 Navarro (m 1.30), 2-0 Creus (M 7.25), 3-0 Navarro (m 22). SEGONA PART. 3-1 Tomàs (m 6), 4-1 Creus (m 16).

INCIDÈNCIES: 390 espectadors a les Comes, entre ells tres ex-igualadins que també havien jugat o entrenat al Lleida i que no s’han volgut perdre el partit: els ex-Dream-Team Jordi Guillen i Eduard Polan i el tècnic Francesc Monclús. Arbitres: Valverde i Sanz. Excessius: 21 targetes per un partit no excessivament dur. Errades en decisions importants. Mal bagatge. El Lleida ha impugnat el partit. A l’acta els col.lagiats han posat que Quim Lòpez els havia dit pallassos (el tècnic vigatà ha explicat que es referia a que venien a jugar i no  a fer el pallasso a la pista com provocava l’arbitratge). Sobre marín han escrit que els ha dit textualment "vete a la mierda" quan li han mostrat la targeta blava directa.

JORDI CREUS

P- Un altre bon partit.

CREUS- Si. Si. Són 3 punts més. I hem de seguir amb la ratxa. No ens podem relaxar. Hem d’anar igual a Sitges.

P- Si, perquè serà un partit complicat tot i el lloc de la classificació que ocupen.

CREUS- SI. I és que és un equip que juga bé. Ens hi haurem d’aplicar al màxim i anar amb peus de plom. Però hem d’intentar anar a treure-hi els 3 punts. Respectant molt el rival, com sempre.

P- Com avui contra un Lleida que ho ha posat molt difícil. La sort és que heu jugat molt bé.

CREUS- Si. la veritat és que si arribem a tenir més encert potser el podríem haver decidit abans. Però amb paciència i treballant fort ho hem pogut fer.

P- Amb el teu segon gol, el del 4 a 1 que ha assegurat definitivament el resultat.

CREUS- Si perquè ells han tingut l’oportunitat de fer el 3 a 2 amb la falta directa. I el gol ha estat el que ha acabat de psoar distància en el marcador i hem pogut refredar una mica el partit.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *