PROINOSA IHC 1 – SHUM 1. EL MASSANET ES DISFRESSA DE PARET

(Foto X. Estruch)

Paret, a més, imantada perquè ha aconseguit que fins a 5 pilotes de gol de l’Igualada se n’anessin al pal. A més Calonge ha fet el partit de la seva vida amb grans aturades i intervencions de fortuna com un peu incontrolat  que ha desviat un remat de l’Edu sobre la línia de gol. En realitat el PROINOSA l’ha bombardejat amb 52 remats a porta, alguns realment imparables. El partit cada cop agafava més la pinta d’un d’aquells en que no marqués ni que el cronòmetre s’allagués dues setmanes més. Els igualadins s’han rebel.lat, però,  contra l’infortuni i han aconseguit empatar a falta de 4 minuts pel final. El gol l’ha fet qui més l’havia buscat. Marín que havia enviat 4 boles al pal (tres de manera consecutiva) ha aprofitat un penal (era el quart a favor dels igualadins) per batre el porter del Shum i salvar d’aquesta manera un punt.  De tota manera les coses podríen haver estat molt diferents si els àrbitres, Galan i de las Heras haguessin vist el gol que Pelicano ha marcat amb el 0 a 0 en el marcador. Ha estat al servei d’una falta. Pelicdano ha enviat una canonada marca de la casa al travesser i la bola ha picat a terra i ha sortit. És admisible que, com que la bola ha anat tant ràpida, visualment sigui difícil assegurar que la bola havia entrat. Però hi ha un altre paràmetre que no admet dubtes. La bola ha provocat dos sons, tots dos metal.lics, però diferents entre ells. I a més no alhora sino un darrera l’altre. El primer, el só de la bola impactant al travesser. El segon, quan toca amb la base metàl.lica de color blanc que hi ha un pam enrere de la línia de gol. Es poden discutir moltes coses amb els ulls, però amb les orelles no. El terra no fa cap só metàlic quan una bola hi impacta. Per tant els dos "clong" només poden significar una cosa: gol. Gol i amb 0 a 0 encara al marcador.

DOS GOLS. NOMÉS UN PUJA AL MACADOR

Joan Carles afrontava aquest partit amb dues baixes molt importants, Navarro i Busquets. A conseqüència d’això els altres jugadors s’han hagut de multiplicar. L’Edu i el Ton han jugat els 50 minuts, Creus ha descansat just un moment i els dos Raüls s’han anat tornant a la pista. Malgrat la falta d’efectius l’IHC s’ha acabat menjant físicament als rivals que ens els últims minuts de partit han fet una baixada considerable de rendiment. La llàstima ha estat que la precipitació i la poca fortuna han impedit consumar la remuntada.

Abans, a la primera meitat, els igualadins havien jugat amb la intensitat un punt per sota del que està sent habitual. Malgrat tot les millor ocasions de gol han estat igualadines. La primera al minut 5 amb una assistència interior de l’Edu que Creus ha rematat en dues ocasions. Calonge ha aturat la primera i la segona ha anat fora per poc. Tot un simptoma de com anirien les coses a partir d’aleshores. Després ha arribat la jugada del gol no concedit a Pelicano (que de retruc ha provocat una acció perillosíssima de Gonzàlez davant de Balaguer que el porter de l’IHC ha aconseguit salvar. I un minut més tard ha arribat el gol del Shum. Una bona assistència vertical des de la zona de mitja, un mal tancament de la defensa i l’ex-company de Pelicano al Lloret ha enviat la bola a la xarxa. El 0 a1 s’havia de convertir en un maldecap constant durant 37 minuts. I podria haver estat pitjor perquè el Massant ha disposat d’un penal perquè Balagué ha perdut l’estic en una jugada d’atac visitant. Per sort el porter de l’IHC li ha aturat magníficament el remat a Gonzàlez, el màxim golejador dels selvatans. Això passava al 15 i 20 segons i només 1 minut després el penal es produia a l’altra porteria. Marín l’ha enviada al pal (el segon). Immediatament després Baliu, en un remat exterior, ha clavat una altra bola a la base del pal dret de la porteria de Calonge (el tercer). Un altre penal que Calonge li atura en dos temps a Marín, una acció individual de l’Edu a una sola mà que atura el porter visitant també amb una sola mà, i un slalom amb rematada final una mica alta de Baliu són els arguments principals d’un PROINOSA que es mereixia com a mínim l’empat ja abans del descans.

LA SEGONA PART, UN TAQUI-GOL

Els segons 25 minuts han estat un atac constant dels igualadins, mentre el Shum ha intentat muntar contratacs i quan això no els era possible allargar al màxim les posessions amb moltes boles amagades a les cantonades. la segona part ha començat amb un altre penal no aprofitat per l’IHC. Havíen passat només 24 segons i uan caiguda de Creus dins de l’àrea ha obligat als àrbitres ha marcat un penal molt matiner. Aquest cop l’ha tirat l’Edu, que ha driblat dos cops Calonge i ha ajustat tant la bola que se n’ha acabat anant fora. A partir d’aquí oportunitat rere oportunitat pels igualadins (3 boles seguides de Marín al travesse, un 1 contra porter de l’Edu que salva Calonge, un costa a costa del Ton que se’n va fora per poc, un slàlom contra 3 defensors de Creus, un teva-meva Creus-Edu, amb remat alt del Jordi, i especialment una triangulació Pelicano-Creus-Edu que ha acabat amb un remat forçat del davanter igualadí sobre la mateixa línia de gol i amb Calonge a l’altre pal. La bola però s’ha trobat amb el peu del porter visitant que l’ha tret de dins encara no se sap ben bé com. Entremig el Shum aprofitava algunes contres i arribava amb molt perill a la porteria d’un gran Balagué que ho ha aturat tot, fins i tot un segon penal llançat un altre cop per Gonzàlez. Els minuts s’esmunyien i el gol no arribava. Cada jugada era un ai però la bola o anava fora o l’aturava amb encert o sort Calonge. Fins que al minut 21 amb 12 ha arribat el quart penal favorable a l’IHC. L’ha tornat a llençar Marín, ha fet jugada a la seva dreta i li’haa aixecat suau a mitja alçada. Una bola que ni tota la mala sort del mon hauria pogut aturar. Era l’1 a1 i quedàven encara 4 minuts. Els igualadins han buscat desesperadament el gol de la victòria (i l’han tingut a l’abast a pràcticament cada jugada d’atac). En contrapartida, i malgrat les crides des de la banqueta a mantenir el cap fred, producte d’això han quedat forats oberts al darrera que els visitants hauríen pogut també aprofitar per sentenciar el partit (Balagué ha tret un parell de mans increÏbles). A la fi repartiment de punts i una setmana menys pel retorn dels lesionats, Navarro i Busquets.

PROINOSA IHC 1 (0/1) Balagué, Baliu, Creus, Edu, Pelicano, equip inicial. Marín (1). Ll.Tomàs, J. Muntaner, J.Raja.

SHUM    1 (0/1) Calonge, Castañé, Gonzalez, Garcia (1), Soler, equip inicial. Maqueda.

GOLS: 0-1 Garcia (m 9). SEGONA PART. 1-1 Marín penal (m 21.12)

INCIDÈNCIES: 350 espectadors a les Comes, uns quaranta arribats des de Massanet (la directiva els havia facilitat el desplaçament). Força ambient sonor al pavelló en la confrontació amistosa de les dues aficions. Targetes blaves a Garcia i Soler del Shum Massanet.

ALBERT BALAGUÉ

P- Les teves intervencions han salvat l’equip en un dia en que el gol semblava que no volia arribar.

BALAGUÉ- Bé, ha estat un d’aquells partits amb equips de baix, que es tanquen molt i que tenen qualitat per fer mal si surten al contratac. Ells han pogut fer el 0 a 1 i nosaltres hem tingut moltes ocasions, no totes prou clares, però a la segona hem jugat amb molta intensitat.

P- Tal com ha anat tot creus que hem salvat un punt?

BALAGUÉ- Emm… Si, crec que si. Hi ha dies que no la bola no vol entrar i malgrat tot ho hem seguit intentant, potser amb menys tranquil.litat de la que haguessim necessitat però hem treballat molt i els últims 10 minuts han estat realment bons, hauríem pogut marcar abans i potser tot hauria canviat.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *