PROINOSA IHC 3 – ALCOI 1. PLAY-OFF ASSEGURAT

El PROINOSA Igualada s’ha assegurat matemàticament la participació una temporada més al play-off amb una victòria sobre l’Alcoi marcada pel retorn de Marc Navarro i Jordi Creus, després de les seves lesions. De fet primera vegada des de fa 49 dies Joan Carles ha tingut l’equip gairebé al complet. Només hi ha faltat Ton Baliu sancionat. Amb la victòria els igualadins han trencat amb una dinàmica de 4 derrotes consecutives (2 d’OK lliga, una de Champions i una de Copa). El partit a més ha quedat marcat per l’emotiva commemoració del 25 anys de l’ascens a la Divisió d’honor que s’ha fet a la mitja part.

ADEU A LES LESIONS


Aquesta és, sens dubte, la frase que fa molt dies que voliem escriure. Per fi han pogut tornar els últims lesionats, Navarro i Creus. NO han sortit d’inicila, però han jugat molts minuts i han acusat ben poc la falta de ritme. Amb ells col.laborant ja amb la resta de companys, el PROINOSA s’ha convertit aviat en el dominador del partit. El primer d’avisar ha estat Raül Marín que ha enviat la bola a la creueta, després de regatejar el porter i de fer un remat a una sola mà de gran dificultat. Era el minut 6 i mig i només 1 minut després el mateix Marín ha estat l’encarregat també d’obrir el marcador. L’Edu ha fet una gran jugada individual per la lateral ha enviat la bola a l’interior de l’àrea i allà el 9 de l’IHC ha buscat el rebot del porter i ha picat la bola amb tota la seva ànima superant per sota Navedo. L’1 a 0 ha tranquil.litzat encara més els igualadins que han disposat d’algunes accions clares de marcar, entre elles un 2 X1 que l’Edu ha rematat alta i un 3×2 amb Marín que ha arribat a regatejar el porter però que després ha fet un remat arran de terra que Navedo ha estat a temps de rebutjar en uan gran intervenció. De tota manera es veia a venir el segon gol i l’ha acabat fent l’altre Raül. Pelicano ha aprofitat una assistència de Busquets per tocar-la a l’aire i batre al porter asturià de l’Alcoi. L’IHC encara ha tingut temps de fer el 3 a 0 abans del descans. Aquest, amb la firma del màxim golejador de l’equip, Edu Fernandez. L’Edu ha agafat un rebot ofensiu després d’una aturada de Navedo a remat de Pelicano i ha envait la bola a l’escaire. El seu 26è gol a la Ok lliga. Amb el 3 a 0 Balagué, molt segur tota la nit, li ha aturat un penal (amb dos remats) a l’argentí del Alcodiam, Marcelo Lopez. Clar, que del 3 a 1 també s’hauria pogut passar al 4 a 0 amb un remat al ferro de Pelicano des de la mitja pista. Al finalñ ni una cosa ni l’altra. 3 a 0 pels igualadins.

EMOCIONS A LA MITJA PART
Mentre els dos equips eren als vestidors a la pista s’ha fet un altre dels homenatges de la commemoració 20 + 25. aquesat cop eren els jugadors que van aconseguir l’ascens a la Divisió d’Honor, aquell 25 de març del 1984 a Cambrils. Al centre de la pista hi hem pogut veure mites com Jordi Llorach, Jaume Canet, Jordi Poblet, Lluis Juanpere o Josep Solà, acompanyats dels entrenadors Josep Alonso i Joan Torra i del president del club en aquell moment, Josep Maria Bausili. Ells representaven tote ls integrants d’aquell equip que no han pogut desplaçar-se a Igualada. Com Josep Renau, Jaume Ventura, Jaume Marinom, Lluis i Salvador Esquerra, Marcel Puiol, Coco, o els delegats Casanovas i Figueras…. El moment més emotiu de l’homenatge ha estat quan per sorpresa ha aparegut la Copa de Campions de primera divisió que van aconseguir aquella temporada. El president de l’entitat, Josep Maria Oller la lliurada al Llorach i Bausili, capità i president, i els ha instant a fer una volta d’honor amb ella. L’aplaudiment ha estat ensordidor. Els jugadors del primer equip els han fet després el passadís d’honor.

SEGONA PART DE CONTROL

Amb els sentiments a flor de pell ha arrencat la segona part. I aviat ha agafat un tó de més complicacions. El portugués Diogo La s’ha aprofitat d’una contra per marcar el 3 a 1. Aquest resultat ha fet que els igualadins pensessin més a controlar la bola, amb llargues posessions, oblidant-se una mica d’anar a porta. En canvi els alcoians han intentat la remuntada. Ho han fet, bàsicament amb una defensa zonal pressionant i penjant boles a l’àrea de l’IHC, buscant que algú les desviés. Però allà s’han trobat Albert balagué que ha fet una grand´ssima segona part, amb algunes mans miraculoses tot i estar la major part dels cops absolutament tapat. Que a la segona han apretat més els visitants ho demostren les xifres. A la primera part l’IHC ha rematat 20 cops. A la segona 18. Més remats en canvi de l’Alcodiam, 21, que contrsaten poderosament amb el escasos 9 de la primera. Malgrat tot les millors oportunitats han estat igualadines amb un penal i una falta directa que no han pogut aprofitar ni Marín ni Pelicano. Tot i que amb un joc més ensopit que a la primera, el PROINOSA ha dominat el tempo i s’ha acabat emportant el partit que era l’únic que importava avui. Dimarts els igualadins es desplaçen a Vic per jugar-hi la penúltima jornada de la Ok LLiga. Ho faran sabent que ja tenen asseguart el passaport pel play-off.

PROINOSA IHC 3 (3/0) Balagué, Busquets, Pelicano (1), Edu (1) i Marín (1). equip inicial. Creus, Navarro. Casanovas, j. Muntaner. Ll. Tomàs.

ALCOI 1 (0/1) Navedo, MInuzzi, Santiago, Diogo Lâ (1), Rodero, equip inicial. Lopez, Ribot, Illa.

GOLS: 1-0 Marín (m 7.48), 2-0 Pelicano (m 11.30), 3-0 Edu  (m 21.33). SEGONA PART. 3-1 Diogo Lâ (m 2.20).

INCIDÈNCIES: 400 espectadors a les Comes que han vibrat amb l’homenatge a l’equip de l’ascens. Els jugadors d’aquell equip han fet després un sopar a l’excel.lent i molt hoqueiero Hotel Molí Blanc des d’on s’ha escrit aquesta crònica.

Al pavelló també es comentava la gesta de l’equip juvenil que havia aconseguit remuntar 5 gols contra el Castellar per seguir endavant en els campionats de Catalunya. El partit va acabar amb un 6 a 1 que equlibrava l’eliminatòria i tot es va decidir amb un gol d’or de David Carles, que estava jugant amb la mà trencada (aquest dilluns l’enguixen) i amb 6 punts a la cara. L’enhorabona als juvenils.

ALBERT BALAGUÉ
P- A la segona part han salvat el resultat.

BALAGUÉ- Bé. El problema és que ens han fet el 3 a 1 molt aviat i aleshores s’han dedicat a penjar boles i sempre hi pot haver algun ensurt. Però hem aconseguit la victòria que era l’important i aixñi podem deixar enrere una ratxa dolenta. Potser avui l’equip no ho ha fet maco però el que havíem de fer era gunayar, com fos.

JORDI CREUS
P- Jordi, per fi has pogut tornar a jugar. Com t’has trobat?

CREUS- Millor. No estic al 100 per 100 però per ajudar una estona al’equip i posar-hi el meu granet de sorra si. Físicament estic bé. Només han estat dos partits fora, però la cosa estava al genoll.Si me’l notava prou fixe i això. I la veritat és que bé. No del tot, però bé. I si s’havia de fer un esforç el fem. Espero que dissabte ja pugui estar a tope. Potser per dimarts és massa d’hora. Però pel playoff estarem al 100 per 100.

MARC NAVARRO

P- Que tal Marc?

NAVARRO- Bé, l’espatlla bé. I la resta m’ha faltat una mica de ritme. De fet no m’esperav jugar tants minuts i m’he trobat força bé.

P- S’ha acabat un malson de 49 dies sense jugar.

NAVARRO- Si. Amb tota la meva carrera mai no m’havia perdut ni un sol partit. I que la primera lesió sigui una d’aquestes de 6 setmanes se m’ha fet molt llarg. Entre d’altres coses perquè ha estat en un moment que no només han estat 6 partits els que m’he perdut.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *