PRIMER AMISTÓS, A GIRONA CONTRA EL GEiEG

El PROINOSA Igualada juga aquest divendres el primer partit de pretemporada. Serà a la pista del primer rival de la Ok Lliga, el GEiEG, però a diferència del partit que obrirà la competició, en aquesta ocasió són els igualadins els que es desplaçen a la pista gironina, on el partit arrencarà a 2/4 de 9 del vespre. L’equip que entrena Israel Umbert juga per segona vegada a la màxima categoria (la primera va ser la temporada 2000-2001). Per aquest retorn 8 anys després Umbert té els reforços de Pujadas, Casadevall, Figa i Eloi Gaspar (l’últim d’arribar), encara que una de les seves armes principals serà el parquet fosc  del pavelló de Sant Narcís, que pot ser decisiu en més d’un partit i  que coneix prefectament Ferran Formatjé que va formar-se en la base de l’equip gironí. A banda dels jugadors ja comentats la plantilla gironina la completen: Cantarero i Barranquero com a porters, Cristino Garcia, Jaume Farré i Carlos Cruz com a defenses  i Ivan Acuña com a davanter.

Els igualadins arriben al partit amb pocs entrenaments (3 sessions dobles i una de única aquest dijous) però amb la voluntat d’aprofitar el temps per intentar aclimatar-se quan abans millor a les noves regles.

P-Som a l’inici d’una pretemporada en la qual destaca una plantilla molt equilibrada que desperta la il.lusió entre els aficionats. Donar-li forma també és un repte per un tècnic no?

J.CARLES- Si, és un repte. Realment estem satisfets d’aquests canvis que es van fent a l’equip. Anem perfilant, amb les nostres possibilitats, l’equip que volem. Tenim un bon grup humà. Tots ells son jugadors molt complets, que és una mica el que buscava… i ara a conjuntar i a transmetre molts valors a aquesta juventut i que la gent amb més pes i amb més experiència ens ajudi perquè aquesta etapa sigui ràpida i puguem fer un equip fort el més aviat possible.

P- No parlem d’individualitats, fem-ho del col.lectiu. Fins ara ja has ensenyat com t’agrada que jugui l’equip, ara amb els nous jugadors i també amb les noves normes quin IHC es veurà?

J.CARLES- Bé, aquí s’ajunten 2 coses molt importants. La primera és que crec que l’hoquei serà més vistós amb el nou reglament, hi haurà més gols, hi haurà més alternatives. Estem defensant el jugador tècnic, el jugador patinador… i això ens afavoreix. Clar, pels entrenadors també és una nova etapa que obre un ventall de possibilitats diferents i sobre tot més amplies tàcticament parlant. Ens hi hem d’adaptar. Per això aquesta pretemporada serà important, per acostumar-nos i per saber-ho llegir i treure’n així el màxim benefici possible.

P- El fet de tenir jugadors intel.ligents a la pista pot ajudar a saber-ho interpretar.

J.CARLES- Jo espero que si. Els entrenadors donem unes directrius però l’hoquei és tant ràpìd que en un segon hi ha una sèrie d’opcions que has de triar, i el company ho ha de llegir i seguir-te. No ve tot donat des de la banqueta. I el que intentem és això, que aprofitem al màxim les opcions i que les sapiguen llegir el més ràpid possible. I que tothom s’adapti al que està passant a la pista. El jugador patinador, intel.ligent,  fa que tot s’acceleri. Crec que això ho tenim però hem de tocar de peus a terra, ser humils…ho hem vist aquests últims anys: hi ha una sèrie d’equips que estem en una situació d’ igualtat exagerada: del 6è al 10 potser només hi ha 6 punts, que són 2 partits. Per això hem de ser humils, anar partit a partit. Crec que dins del club s’ha hagut de fer un canvi generacional i hem de tenir paciència.perquè aquest equip es vagi solidificant i sigui el més fort possible.

P- Aquest divendres el primer partit de preparació, contra el primer rival de la Ok LLiga, el GEiEG , Que busques en aquests rivals.

J.CARLES- Bé, teòricament hem començat de menys a més, i dic teòricament perquè tolts els rivals son respectables però en quant a nom i histoòria del club hem començat amb els menys forts. I el que busquem és conjuntar l’equip. Aquest any és molt important per això del reglament, per això fem molts partits. N’acabem fent 8 que en són molts per 6 setmanes però és per coneixer-nos bé i per veure fins on arriba el reglament però contant també que hem d’estar bé tota la temporada que és llarga.

P- Per cert, Torner i la selecció. Gran noticia per ell però que obliga a alguns ajustaments. Encara no sabem si ajornarem o no algun partit, no

J.CARLES- Si, ho hem de valorar i no ens volem equivocar en aquest sentit. Aquests partits de pretemporada ens donaran més informació per valorar-ho. I no són només coses del joc, també hi ha añtres coses a tenir present: que no començes amb la mateixa dinàmica que els altres equips, com afecta que encara no hagis disputat uns punts però que no els tinguis… són moltes coses. Veurem com està l ‘equip, com està el potencial de l’equip i aleshores decidirem si prescindim de l’Enric en aquests 2 partits i tirem endavant…

P- També hi pot haver fòrmules mixtes?

J.CARLES- També, també, depenent de si jugues a fora o a casa. Hem de veure si amb la nova reglamentació és molt important tenir 10 jugadors o amb 9 pots passar, i és que la realitat es que  hi ha moltes expulsions i et poden faltar jugadors. Valorarem tot això.

P- Doncs que hi hagi molta sort en la decisió i sobre tot en la competició.

J.CARLES– I sobre tot, sobre tot, que ens frespectin les lesions, això sobre tot. Que ens puguem situar a la classificació pels nostres mèrits, que no tinguem entrebancs com l’últim any .

P- I és que amb aquella plaga de lesionats te molt de mèrit el que es va fer.

J.CARLES- Si, no se sap que hauria passat si haguiessim tingut tots els jugadors perquè els júniors de la base van tenir una nota molt alta en la seva aportació, però m’agradaria no repetir aquella sensació. Potser haguessim pogut guanyar un lloc a la classificació, o ves a saber que hagués pogut passar a Porto o a la Copa del rei. Bé, jo només demano això que puguiem treballar amb tranquilitat i sense entrebancs.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *