PROINOSA IHC 2 – VIC 2. INJUST

(Foto web cp Vic)

Sent molt respectuosos. Atenent a totes les opinions. Amb tota la consideració per un Vic que ha tornat a ser un gran rival….però avui el resultat final no ha fet justicia al que s’ha vist a la pista. Deixem clar d’entrada que la pregunta tradicional que sempre acompanya un empat, aquella de si s’ha guanyat un punt o se n’han perdut dos té en aquesta ocasió una resposta claríssima. El PROINOSA IHC s’ha deixat aquest dissabte a la pista dos punts que s’havia ben guanyat. I és que els igualadins han dominat totalment al rival durant 40 minuts. Només en els últims 10 de la primera meitat el Vic ha passat a fer-se amb el control del joc i aleshores s’ha trobat amb la rèplica d’un solid Balagué. A la segona part el domini ha estat especialment avassagador. Només Sergi Fernàndez, el gran porter de l’equip vigatà, ha pogut salvar el Vic. Això i el pals (3 en 3 llençaments de penal). I segurament un xic encara de precipitació en el joc d’un IHC que segueix creixent. Potser no encara en punts (els empats castiguen molt en una lliga de 3 punts) però si en joc i confiança.

UN IHC ENDOLLADÍSSIM

Els igualadins han entrat al partit des del primer segon. La prova és que han marcat l’1 a 0 en la primera jugada d’atac. Era el minut 1 i 17 segons. Assistència al segon pal de Formatjé per l’Edu i aquest ha estat objecte de penal. L’ha llençat el mateix Edu de manera magistral. Un tir fort i col.locat que ha tocat el ferro , no podia ser d’una altra manera, i s’ha escolat a l’esquerra de Fernàndez. És el sisé gol de l’Edu a la lliga. El Vic ha contestat amb una altra bola al pal en una jugada individual de carbó que l’ha aixecat i rematat una bola a una sola mà. A partir d’aquí han vingut una fase d’intercanvi de cops.  En destaquem dos especialment. Un remat exterior de Formatjé, amb segona acció de l’Edu a boca de gol brillantment desviats per Sergi Fernàndez. I un 2 contra 1 del Vic amb aturada final de Balagué. I al minut 14 i mig ha arribat una de les jugades claus del partit (amb els àrbitres d’artistes convidats). Melero i Gòmez no han assenyalat un penal clar dins de l’àrea visitant i en la jugada següent el Vic ha empatat. Del possible 2 a 0 s’ha passat a l’empat a 1. Amb aquest gol el Vic s’ha crescut i l’IHC ha deixat de controlar el partit com ho havia fet fins aleshores. De tota manera els arlequinats han seguit buscant la porteria osonenca i han disposat d’una grandíssima oportunitat després d’una magnífica assistència a l’espai, entre dos defenses,  de Creus que Edu ha enviat fora per poc. Abans del final de la primera part els àrbitres han deixat de veure un altre penal clar a l’àrea del Vic. Sense canvis en el marcador s’ha arribat al descans.

LA SEGONA PART ES JUGA AMB UNA BOLA IMANTADA

És l’única explicació versemblant després de veure que 3 remats de penal han acabat estabellant-se al ferro (en un d’ells fins i tot la bola ha tocat el travesser, l’esquena del porter i enlloc d’entrar s’ha quedat bloquejada sota el cos de Fernàndez). Arguments tots aquests per defensar els mèrits dels de Joan Carles per endur-se la victòria. A més els àrbitres han anul.lat un gol de Torner perquè havien marcat penal sense esperar a veure on acabava la bola. Després el penal ha acabat invariablement imantat al ferro.

De fet al Vic l’ha salvat Sergi F (en aquest cas textualment Sergi + ferros). I és que la segona part ha estat absoluutament arlequinada. I només la falta de fortuna i d’un punt de sincronia ha impedit que els igualadins se n’anessin en el marcador de manera definitiva. Al minut 4 i 42 un penal per caiguda de Torner a l’àrea que llença ell mateix. Ferro. Després ha aparegut, això si Fernàndez, que ha aturat fins a 3 remats consecutius, l´últim amb el casc a un explosivíssim Baliu. Minut 7 i 43 Torner fa de Moises i obre la defensa del Vic amb un sol moviment acompanyant d’un impressionant canvi de ritme. Quan està ja davant del porter el fan caure des del darrera. Falta directa que executa Formatjé i salva Fernàndez. La superioritat conseqüent no l’aprofita l’IHC (com tampoc una de posterior per targeta blava al tècnic visitant QuimLòpez per protestar). Les oportunitats arribaven una darrera l’altra i el gol s’endevinava. I finalment ha arribat. Era el minut 12.57 i l’IHC obtenia el premio a la seva perseverància amb una gran acció de Formatjé, que ha recollit una bola pràcticament d’esquena a la porteria i desplaçat a la dreta, ha guanyat la posició en un nanosegon i ha enviat la bola a l’escaire. Un gran gol que confirmava el domini dels locals i que podria haver-se consolidat amb un altre penal 3 minuts després arran d’un teva-meva genial de l’Edu i Torner. La bola? Al ferro, of course. I com a la primera part dels possibles dos gols de diferència s’ha passat a l’empat. I altre cop amb intervenció arbitral. Melero i Gomez han pecat com a mínim per descoordinació. Una falta a favor de l’IHC (així ho ha assenyalat Melero) s’ha transformat en contra (Gomez dixit) amb el problema que era la desena, que suposava una falta directa. I sobre tot que el Vic té jugadors d’una altíssima qualitat, en aquest cas Titi Roca,  que no perdonen una oportunitat així.

Faltaven 9 minuts i el partit quedava a l’aire. 9 minuts que s’han jugat a partir del mateix guió. L’IHC a l’atac, el binomi S+F treient el Vic de l’embolic. De fet l’IHC ha aconseguit superat la muralla un cop més, perquè la bola ha acabat en una ocasió dins de la porteria. La mala sort, acompanyada d’una praxis no molt elogiable, és que els àrbitres no s’han esperat a veure on anava la bola per marcar un penal sobre Torner. L’esfèrica (i Torner amb ella) han acabat enganxats a la xarxa, però, és cert, els àrbitres ja havien pitat. Després la bola que ja sabia el camí, se n’ha anat al travesser i ha protagonitzat aquella peripècia de pel.lícula de sèrie B (d’aquelles que no hi ha manera de creure’t per inversemblants) de tocar travesser, esquena de porter i no entrar. No hi havia manera de trencar l’empat però no per això els de Joan Carles han deixat d’intentar-ho. I a falta de 10 segons l’IHC ha disposat encara de l’última opció per quedar-se amb els 3 punts. Una falta directa, amb la desena d’equip del Vic. En aquesta ocasió la bola no ha anat al ferro. Ha preferit enganxar-se-li a Torner que no ha pogut fer el moviment desitjat ( moment al que correspon la fotografia inicial). Al final repartiment de punts i l’IHC que es converteix en el primer equip que no perd 2 partits seguits dins del famós Tourmalet (la llàstima és que això no s’hagi traduit en els punts que els igualadins s’estan mereixent). El pròxim port de muntanya:  Riazor,  dissabte que vé.

PROINOSA IHC 2 (1/1) Balagué, Navarro, Busquets, Formatjé (1) i Edu (1), equip inicial. Creus, Torner i Baliu. A. Lòpez.

CP VIC 2 (1/1) Fernandez, Carbó, Masoliver, Borja i T. Roca (2), equip inicial. Torra, Bancells, Pla.

GOLS: 1-0 Edu, penal (m 1.17) 1-1 Roca (m 14.25).SEGONA PART. 2-1 Formatjé (m 12.57), 2-2 Roca FD (m 16.17)

INCIDÈNCIES: 400 espectadors a les Comes, entre ells el seleccionador estatal Carles Feriche i l’ex-entrenador de l’IHC Francesc Monclús. També hi han assitit un grup d’alumnes de Dassel, Alemanya, que estan d’intercanvi amb l’Escola Pia. "Von diesem Netz können wir zu den Willkommen und zum Dank Sie nur sagen".  Mentrestant Albert Lòpez ha estat amb l’equip per primer cop des que va començar la temporada oficial. I a tot això des del punt de contacte amb el soci s’han repartit els pòsters oficials de la temporada. Àrbitres: Tot comentat.

EDU FERNÀNDEZ

P- La victòria hauria d’haver estat vostra.

EDU- Si. La veritat és que hem jugat de tu a tu a un gran equip,que és un dels candidats a la lliga. I la llàstima és que com a Reus ens podríem haver endut els 3 punts. Al final només han estat 2 dels 6 possibles. Això ens fa estar una mica avall a la classificació. Ara toca intentar guanyar a La Corunya que serà una altra pista complicada.

P- La victòria hauria estat encara més justa que a Reus, no? A la segona part només hi ha hagut un equip.

EDU- Si, la veritat és que a nosaltres ens ha sorprés una mica això. L’any passat el partit va seguir un guió semblant, també ens vam posar 1 a 0 i nosaltres dominant, i a la segona part, ells ens van apretar molt i li van donar la volta al marcador.. En canvi avui no ho han fet i nosaltres hem portat el pes del partit també a la segona part. La llàstima és no haver fet un gol més.

P-Però és que no se si havies vist mai 4 penals que vagin al ferro.El teu ha acabat dins però els altres no.

EDU- Si, si. Bé. Com a jugador sempre intentes ajustar-ho al màxim per posar-li difícil al porter i acabar fent gol i hem ajustat tant que ha anat al ferro, amb la mala sort, que n’hi ha hagut 2 que han tocat també al porter i s’han acabat quedant sobre la línia. Al final també hem tingut una directa que hauria suposat un final perfecte, als últims 10 segons endur-nos els 3 punts a casa i donar una alegria a l’afició… però només ens queda preparar-nos per intentar fer-ho bé a la Corunya.

P- Portem 2 partits de poc premi en punts però si de prestigi i confirmació, no?

EDU- Si. Després de l’1 a 5 contra el Barça que podríem dir que vam donar la nostra pitjor versió ara hem anat a Reus i vam ser capaços de jugar-hi de tu a tu i ara amb el Vic el mateix. Això ens serveix per anar agafant confiança i afrontar el que queda de primera volta amb la confiança que estem treballant bé i que podem guanyar a qualsevol.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *