VILAFRANCA 3 – PROINOSA IHC 5. 3 PUNTS D’OR

Feia 7 temporades que l’IHC no guanyava al Municipal de Vilafranca. Les últimes visites havien acabat amb derrotes doloroses. Aquest cop els igualadins no s’ho podien permetre i han superat als vinaters especialment en una bona segona part. A la primera, els nervis s’han fet notar i els arlequinats han anat execssivament accelerats, especialment després que el Vilafranca s’avançés en el marcador. A la segona part l’Igualada ha sabut marcar en els moments decisius i ha trencat just quan més convenia la sequera de gols de falta directa (n’ha fet dos). El 3 a 5 final dona 3 punts d’or als igualadins en la que és la tercera victòria consecutiva de l’equip.

MOLTS NERVIS

Per començar Joan Carles ha mantingut l’aposta per l’experiència que a la fi ha estat clau per la victòria final. Això no treu que també els veterans hagin notat la pressió del moment. I és que als arlequinats, tot i que han portat el ritme del partit,  se’ls ha vist ansiosos i precipitats. Només ha faltat que el Vilafranca s’avançés molt d’hora (minut 6) amb una penjada a l’area que ha desviat Sebas Moreno amb un bon control perquè els mals presagis reapareguessin. L’equip ha quedat groogy. Per sort només han estat 5 minuts. El Màgic Navarro ha completat un 2X1 amb Formatjé amb una bona rematada creuada a mitja alçada que ha batut Domènec. L’1 a 1 ja no s’ha mogut del marcador en tota la primera meitat. I això que hi ha hagut oportunitats. Miras ha enviat un penal al travesser. La bola ha botat sobre la línia i ha sortit. Formatjé ha fet un slàlom entre defenses amb gran habilitat. L’últim toc, però, se li ha escapat i no ha pogut ajustar bé el remat. Torner ha fet dues cargolades impossibles a la frontal i ha assistit Edu Fernàndez al segon pal. Domènec ha evitat el gol. La primera part s’ha esgotat amb la sensació que els arlequinats necessitaven espolsar-se part de l’angoixa que porten dins.

L’EQUIP DEMOSTRA CARÀCTER

A la segona meitat el PROINOSA ha sortit amb ganes de trencar amb passat i malestrugança, tots 2 a l’hora. Ben aviat ha arribat una de les jugades del partit. Balagué, molt segur tota la nit, ha aturat una bola perillosa dels locals, Creus s’ha fet amb el rebuig a 3/4, ha assistit a la mitja volta a Formatjé que corria per la banda i el Ferran ha fet un dribling excels cap a dins i tot i caient , el defensor l’ha tocat amb el patí,  ha pogut rematar a una sola mà a l’escaire. Havien passat 3 minuts i l’IHC li havia donat la volta al marcador. A partir d’aquest gol han vingut els millors moments igualadins amb un bon joc de contratac. Han tingut oportunitats molt clares Fortmatjé (aturada per Domènech amb el casc), Baliu, Torner… Eren el presagi de l’ 1 a 3  que ha arribat amb la primera FD per faltes d’equip. Creus que un partit més ha respost al seu perfil de líder, ha agafat la responsabilitat, l’ha picat directe (com a Reus) i ha marcat el tercer goligualadí.  Era el minut 14, però la tranquil.litat només n’ha durat 4. El Vilafranca ha empatat amb una bola exterior que ha entrat entre un núvol de jugadors. 40" més tard hi ha hagut una segona FD per targeta blava a Boira. Creus ha tornat a tirar-la directa, la bola ha picat a la base del pal esquerre de la porteria vilafranquina, ha tocat al porter pel darrera i ha fet mig plorant l’ascensió del ferro que marca la línia del gol. Els àrbitres no ho han vist (o no s’hi han volgut fixar massa)  i el 2 a 4 no ha pujat al marcador. Si més no de moment, perquè 25" després el mateix Creus ha volgut arreglar-ho amb una rematada gairebé sense angle que ha superat per baix al porter local. Altre cop 2 gols de diferència que permetien afrontar els últims 5 minuts amb certes garanties de poder superar els mals tràngols del nou reglament (la 10ena  falta d’equip estava al caure). Hi han ajudat un gran Baliu, que s’ha carregat l’equip a l’esquena en un tram final d’omnipresència i velocitat mental extraordinàaria i també Balagué que ha aturat amb el patí aixecat la FD que finalment ha arribat. Faltava 1 minut i 17 segons i l’IHC ho ha acabat de rematar amb una altra acció a pilota aturada (la de la 15 falta) ben executada per Navarro. La victòria ja no es podia escapar tot i el gol a la desesperada del Vilafranca a falta de 8 segons.

Triomf molt important, doncs, a Vilafranca que ajudarà a l’equip a anar recuperant la millor versió de si mateix. Un fet gairebé indispensable per poder afrontar amb esperances la visita complicadíssima a Blanes de divendres que vé.

VILAFRANCA 3 (1/2) Domènec, Boira, Miras (2), Riba, Moreno (1), equip inicial. Montserrat, Sama.

PROINOSA IHC 5 (1/4) Balagué, Navarro (2), Formatjé (1), Creus (2) i Edu, equip inicial. Torner i Baliu. Busquets, Raja i A. Lòpez.

GOLS: 1-0 Moreno (m. 6.17), 1-1 Navarro (m 11.02). SEGONA PART. 1-2 Formatjé (m. 3.02), 1-3 Creus FD (m 17.31), 2-3 Miras (m 18.20), 2-4 Creus (m 19.25), 2-5 navarro FD (m 24.15), 3-5 Miras (m 24.52).

INCIDÈNCIES: Bona entrada al municipal de Vilafranca, amb una setantena de seguidors igualadins, entre ells la Penya Equip i Força, que s’han imposat clarament en la batalla dels decibels als seguidors locals. Els àrbitres Garrote i Rubio no han estat decisius. Han tingut errades d’interpretació especialment en les faltes d’equip i en algún penal que han preferit no veure. Busquets no ha jugat ni un minut. Joan carles ha precferit no forçar la seva recuperació. El fisio Martí Compte ha complert partit de sanció per la vermella contra el shum. Ha estat comentarista de Ràdio Igualada. A Conca Televisió els comentaris han estat del porter Txus Fernàndez.

JORDI CREUS

P- Un altre cop m’haig d’abonar al Gràcies Jordi!

CREUS- No, no gràcies a tots per guanyar. Això és un esport d’equip. 3 punts més i endavant.

P- Si, però ens els moments decisius hi has hagut de ser i ho has executat de manera genial.

CREUS- Si. Aquest any amb les directes i penals no tenim gaire sort. Avui en canvi una ha entrat i l’altra també… no l’ha vist l’àrbitre

P- Ha arribat a entrar?

CREUSSi, si. Ha entrat claríssimament. Jo diria que l’ha vist però… suposo que com sempre escombra cap a casa en els moments difícils però bé…

P- Sigui com sigui l’important són els 3 punts.

CREUS- A veure. Nosaltres som un equip que no estem acostumats a estar a la part baixa i sempre costa. I no es pot passar de la cosa anar malament a que et surti un partit guanyant claríssimament. Costa. Tot és molt difícil. Però l’important són els 3 punts marqui qui marqui. Jugui qui jugui. Costarà però poc a poc anem pel bon camí.

P- Costarà perquè el següent és contra el Blanes que tampoc hi està acostumat perquè té un bon equip.

CREUS- Si tenen un bon equip. I juguem fora de casa un altre cop. Però a mi els altres no em preocupen massa. Em preocupen nosaltres. Que estiguem bé. un per un. Si estem bé podem guanyar a qualsevol pista i a qualsevol equip.

P- Doncs de moment tenim el Jordi que està bé. Això ja ho tenim.

CREUS- Si. Tots estem bé. Poc a poquet anirà endavant.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *