PROINOSA IHC 2 – LODI 1. MÀGIC !!!!

 

La grada embogida. Els jugadors abraçats, eufòrics, exultants, a la frontal de l’àrea de Balagué just després que l’àrbitre portugués Lamela marqués el final del partit. La imatge que defineix una remuntada heroica que col.loca el PROINOSA Igualada als quarts de final de la Copa Cers, a una sola eliminatòria de la Final Four. Dos gols en un minut i 7 segons del Màgic Navarro, el millor home sobre la pista, han fet possible desmuntar un marcador que ha deixat KO als igualadins durant 39 minuts. Però com els gran boxadors l’IHC ha encaixat la fiblada del 0 a 1. Ha estat duríssim però els arlequinats no han caigut. Tot el contrari. No han deixat de "castigar" al rival amb tota mena de remats (28 només a la primera meitat) fins que han arribat els dos cops definitius de Navarro (en el primer ha estat viu en el rebot ofensiu i hàbil en els moviments interiors, el segon ha sentat càtedra amb una diagonal de vídeo i una canonada al pal canviat imparable). Dos gols que han fet esclatar els 800 espectadors igualadins que pràcticament han omplert les Comes en la millor entrada de la temporada. Els altres 100 (fins arribar als 900 que marca la xifra final d’assistència), els italians, han anat pràcticament a la seva i han estat un esclat sonor constant durant tot el partit, oferint una mostra de tifosisme espectacular indenpendent del que passés en el partit. Ara els igualadins s’hauran d’enfrontar al Giovinazzo de l’ex-IHC Oriol Bargalló, que ha guanyat al Merignac francés per 7 a 4, amb un lloc a la Final a 4 en joc.

GOL EN CONTRA. BOMBARDEIG TOTAL

El partit ha arrencat amb el pitjor escenari possible pels de Joan Carles. Amb els lodigians avançant-se amb un 0 a 1, gràcies a un contratac llençat pel veteraníssim Piscitelli (43 anys, 47 minuts en pista) aprofitant una relliscada a mitja pista. Montigel ha rebut el passi vertical i ha definit per sota el cos del porter. Amb el marcador a favor els italians s’han dedicat a fer el que millor saben. Defensa tancada, posessions molt llargues, pressió a l’arbitre… El marcador del partit d’anada li donava a aquest gol una importància majúscula i inevitablement la pressió ha fet aparició a la pista. Els igualadins, però,  han sabut posar-se-la de motxil.la i seguir pedalant. I ho han fet amb determinació. Les oportunitats s’han anat succeint una darrera l’altra, la majoria amb la firma de Navarro (15 remats, 1 al ferro en 25 minuts). Però també d’un Formatjé murri, avançant-se al servei d’ una falta al vèrtex que els italians no han tret a temps. O d’un Torner capaç de sortir de darrera la porteria i de buscar l’escaire curt amb una bola aixecada gairebé amb suavitzant. O d’un Edu amb l’instint d’estar sempre allà on va la bola que s’ha de rematar. En totes aquestes jugades, menys en la del remat al ferro, ha aparegut un Losi descomunal que amenaçava de convertir-se en llegenda negra per l’IHC a Europa.

L’ÈPICA EN 67 SEGONS

A la segona part s’ha mantingut la mateixa dinàmica. La pressió del PROINOSA cada cop més insistent, especialment a partir del minut 10 quan els igualadins s’han començat a trobar més còmodes en pista. El Lodi, impassible, jugant amb eficàcia amb el temps i els elements. Han hagut de passar 18 minuts fins que Navarro ha encertat a fer el gol que esborrava el fantasma de l’eliminació. Ha estat en una jugada fidel al tarannà del partit. Primer les Comes ha hagut de patir amb una aturada increïble de Losi a un remat al segon pal de Creus. Semblava una de tantes ocasions perdudes. Però aleshores… la màgia. Ha aparegut el Marc, ha lluitat un rebot ofensiu, s’ha fet espai amb un moviment ràpid, un revers encara més ràpid l’ha situat de cara i un remat encara més veloç que els altres dos moviments ha fet passar la bola per sota de Losi. L’1 a 1. Un dels gols més celebrats a les Comes en molt de temps, amb els jugadors pràcticament abraçats dins de la grada. La comunió ha durat 67 segons. De gol a gol. Altre cop ha aparegut Navarro inventant. Per aquesta ocasió s’ha tret del barret una de les seves tradicionals diagonals que ha conclós amb una canonada creuada al segon pal. Ha estat el remat de la ràbia. De l’inconformisme. De la rebel.lió davant de tant infortuni com el que el jugadors estant suportant aquesta temporada. De fet Navarro ha desafiat al mateix destí, perquè havia de ser ell, que a la primera part havia estat víctima d’una "relliscada amb conseqüències" , qui es posés l’eliminatòria a l’esquena. Amb autoritat i determinació.

El PROINOSA havia fet el que semblava pràcticament impossible. Donar la volta al marcador. Faltava el més difícil. Mantenir-ho. Que no es tornés a escapar a última hora com tants cops aquesta temporada. No hi ha hagut més gols però el perill de l’empat ha estat constant. No tant pel mateix perill creat pels llombards (que també, però d’això se n’ha encarregat Balagué, que ha protagonitzat una molt bona segona part), sino per l’amenaça de la desena falta d’equip. L’IHC ha jugat tot el tram final amb l’espasa sobre el cap però ha matingut el número 9 innamobible en el marcador. En canvi , si que ha arribat la desena dels italians (Formatjé no l’ha pogut aprofitar) i fins i tot una superioritat per blava a Motaran molt protestada pels italians, molt descontents amb l’arbitre portugués. L’IHC no l’ha traduit en gol, però si més no el power play ha ajudat a cremar segons en el lentíssim camí cap al xiulet final. I en aquell moment la fotografia ja comentada. Tots els jugadors abraçats, embolcallats per una eufòria balsàmica. I malgrat l’emoció imparable, els arlequinats han tingut sang freda de conjurar-se perquè el patiment i la victòria els faci forts a la Ok LLiga. "Prou. S’ha acabat perdre punts, sobre tot a les Comes. Hem de ser forts com avui". Aquest ha estat el crit de guerra dels jugadors de l’IHC després d’una serata màgica.

PROINOSA IHC 2 (0/2) Balagué, Navarro (2), Formatjé, Edu i Busquets, equip inicial. Creus i Torner. Baliu, Raja, Lopez.

A. S. LODI 1 (1/0) Losi, Piscitelli, Romero, Montigel (1), Motaran, equip inicial. Monteforte.

GOLS: 0-1 Montigel (m 4.32). SEGONA PART. 1-1 Navarro (m 18.03), 2-1 Navarro (m 19.10).

INCIDÈNCIES: Gran entrada a les Comes, 900 espectadors, un centenar dels quals tifossi del Lodi. El dispositiu organitzat pel club, amb el suport inestimable dels membres de la Penya Equip i Força, ha funcionat com un rellotge. Baliu s’ha equipat però no ha arribat a jugar ni un minut ja que notava molesties a l’hora d’esprintar. El Lodi tenia la baixa del brasiler Alan Karam per problemes d’abductors (el seu lloc a l’equip l’ha ocupat l’argentí Montigel, absent en el partit d’anada, i a la fi autor del gol visitant. Per cert, l’Igualada de Primera Catalana segueix la seva bona marxa i ha tornat a guanyar, 6 a 5 al Juneda.  

VUITENS DE FINAL TORNADA

Sather Blanes HCF 7-2 Thunerstern RH (SUI)
Geneve RHC (SUI) 2-5 UD Oliveirense (POR)
Enrile PAS Alcoi 4-6 US Coutras (FRA)
SL Benfica (POR) 5-0 Roller Bassano H (ITA)
PROINOSA Igualada HC 2-1 Amatori Lodi (ITA)
AFP Giovinazzo (ITA) 7-4 SA Merignac (FRA)
HC Braga (POR) 4-7 Liceo Coinasa HC
La Vendéenne (FRA) 2-3 CP Vilanova

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *