PROINOSA IHC 7 – VILAFRANCA 5. PARTIDA DE PÒKER

El PROINOSA Igualada ha seguit la bona ratxa de resultats amb una treballada victòria davant d’un Vilafranca que li ha creat molt problemes. Cada cop que els igualadins s’avançaven en el marcador els del Penedès l’ajustaven (i fins i tot li han donat la volta a la primera meitat). L’IHC no ha perdut però el nord i gràcies a la tremenda efectivitat d’Enric Torner (pòker de gols) i a la direcció de Màgic Navarro (dos obusos més per la llista) ha acabat aconseguint 3 punts importantíssims en la lluita per anar escalant posicions a la classificació. La notícia positiva del partit ha estat el retorn de Ton Baliu que ha pogut jugar alguns minuts després de la seva operació d’apendicitis. A la llotja Delfí Trescents, l’home que va portar els primers patins a Igualada ha pogut veure com 5 dècades després aquell invent anomenat hoquei segueix ben arrelat a la ciutat.

L’IHC COMENÇA MARCANT PERÒ HA D’ACABAR REMUNTANT

Els jugadors de Joan Carles han arrencat el partit dominant el joc i aviat (m 10) s’han pogut avançar amb un remat creuat a l’escaire de Navarro des de la lateral. El primer míssil de la nit. L’IHC podria haver marcat el 2 a 0 en un gol anul.lat per bola alta o en una contra amb asistència del Màgic per l’Edu que ha aturat Domènech. En canvi ha estat el Vilafranca qui li ha donat la volta al marcador amb dos gols en 18 segons. Tots dos de Miras. Un, en una jugada confusa dins de l’àrea i l’altre amb un bon revers creuat des de la frontal. Tornava a tocar remuntada. I com sempre en aquests casos qui crida a somatent és el 4 arlequinat. Segon míssil de la nit, encara més potent que l’anterior, també a l’escaire. Imparable. Un remat llunyà de Torner al ferro i dues jugades conflictives (un peu de Mariotti dins de l’àrea i una possible FD sobre l’omnipresent Navarro) han estat les jugades més destacades fins que s’ha arribat al descans amb l’empat a 2.

ENRIC-PÒKER

La segona part ha seguit la dinàmica de la primera. Cada cop que l’IHC s’avançava en l’electrònic el Vilafranca retallava distàncies. La seqüència s’ha demostrat vàlida ja als primers instants de la segona meitat. L’Edu ha avançat l’IHC amb un remat des de dins de l’àrea quan havien transcorregut 48 segons. 16 segons més tard la cosa tornava a estar igual. (Moreno feia l’empat a 3). Aleshores ha aparegut tot l’arsenal ofensiu de l’Enric Torner. En 1 minut i 59 segons el de Tordera ha fet el 4 a 3 i el 5 a 3. El primer en una jugada en diagonal arrecant des del darrere i el segon, també arribant des de la segona fila per recollir un rebuig del porter, congelar el temps i enviar de manera precisa la bola a l’escaire. El Vilafranca, fídel a l’argument, ha tornat a  reduir distàncies. Aques cop s’ha esperat una mica més. Tampoc massa. 21 segons. Mariotti ha demostrat que segeuix tenint un cacao impressionant i ha batut Balagué en un servei de falta.

Al minut 9 s’ha produit un dels moments més esperats del partit amb l’entrada a pista del Ton Baliu 24 dies després. El Ton ha acusat una mica la falta de ritme però tot i això ha tornat a anotar en les recuperacions. Baliu ha estat capaç de robar 3 boles al rival. No està malament per anar reentrant. Formatjé podria haver augmentat altre cop a 2 l’aventatge en el marcador però avui la sort li era esquívola. En una FD de somni, mereixedora de ser mostrada a l’Scala de Milà o a la Fenice de Venècia, el gironí ha aixecat la bola, li ha fet 3 tocs a l’aire amb l’estic i després, amb el porter més que batut desesperat, l’ha enviat al travesser. Torner, en canvi, si que ha pogut marcar un penal fet sobre Busquets amb un remat a mitja alçada. Com acostuma a passar, penal crida penal i ha arribat el de la "compensació"L’igualadí Riba ha marcat el 6 a 5 en el segon remat, el primer l’ha aturat Balagué. Altre cop mínim aventatge. I altre cop es repeteix el mateix procés. Formatjé envia al ferro (aquest cop amb un tir ras) una FD per blava directa sobre Miras. Però en el power play Torner marca el 7 a 5 definitiu amb un bon remat exterior. Després d’això cada conjunt  ha desperdiciat una FD per faltes d’equip (Balagué li ha aturat a Miras i Torner no ha pogut fer encara més gran el seu rècord personal amb la samarreta de l’Igualada). A la fi tres punts més que atancen a l’Igualada al seus objectius. El pròxim rival el Blanes, altre cop a les Comes.

PROINOSA IHC 7 (2/5) Balagué, Navarro (2), Creus, Edu (1), Busquets, equip inicial. Torner (4), Formatjé, Baliu. Xus.

VILAFRANCA 5 (2/3) Domenec, Cristian, Miras (2), Moreno (1) i Riba (1), equip inicial. Boira, Mariotti (1), Montserrat.

GOLS: 1-0 Navarro (m 10.17), 1-1 Miras (m 16.28), 1-2 Miras ( m 16.46), 2-2 Navarro (m 18.33). SEGONA PART. 3-2 Edu (m 0.48), 3-3 Moreno (m 1.04), 4-3 Torner (m 2.38), 5-3 Torner (m 4.37), 5-4 Mariotti (m 4.58), 6-4 Torner p. (m 15), 6-5 Riba p. (m 16.15), 7-5 Torner (m 18.47).

INCIDÈNCIES: 300 espectadors a les Comes, entre ells l’impulsor del patinatge a la ciutat a final de la dècada dels 40, Delfí Trescents. Mentrestant l’equip de Primera Catalana s’ha imposat a domicili a l’Espluga per 4 a 5 i continua al capdavant de la classificació i les noies de la Ok Lliga femenina han perdut per 4 a 3 contra el Mieres. I al Campionat de Catalunya infantil que es disputa a Maçanet l’IHC jugarà una de les semifinals després d’imposar-se per 4 a 0 al Cornellà (al matí els igualadins havien guanyat per 3 a 0 al Reus). El seu rival serà el FC Barcelona en un partit que es jugarà a les 9 del matí. L’altra semifinal la jugaran Shum i Noia. Per la seva banda els juniors han derrotat per 2 a 0 a un dels grans favorits, el Sitges.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *