PROINOSA IHC 4 – CERCEDA 3. MATEMÀTIC!

El PROINOSA Igualada HC ha certificat aquest dissabte la seva permanència a la Ok Lliga a falta de dues jornades per acabar la competició. Per aconseguir-ho necessitava guanyar al Cerceda que fins avui marcava el primer lloc de descans (ara els ha passat el Lleida tot i que el gallecs tenen encara un partit pendent). I els arlequinats ho han aconseguit amb tota justicia però això si seguint el guió de tota la temporada. És a dir. Controlant el joc, construint amb molt esforç un bon marcador (en aquest cas 4 a 1) i patint fins al final ( 4 a 3 amb dues errades defensives). Els últims segons del partit han estat d’angoixa amb els visitants, que han arribat a treure el porter per jugar amb 5 homes de pista, buscant de manera desesperada i, també desordenada, l’empat. Al final l’IHC ha firmat la 9ena victòria de la temporada, la que els jugadors anaven buscant des de fa 3 jornades.

PARTIT DOMINAT A LA PISTA PERÒ NO AL MARCADOR

El PROINOSA ha dominat totalment la primera part del partit però no sabia com desfer el 0 a 0 inicial. El Cerceda es defensava bé i fins i tot ha disposat d’algunes ocasions que un molt segur Balagué s’ha encarregat d’evitar. Per molt que els igualadins trenaven bé l’atac posicional el gol trigava a arribar. Ha hagut de ser Navarro qui ha hagut d’actuar d’obrellaunes. I ho ha fet amb la seva ja tradicional canonada creuada a l’escaire. Havien estat necessaris 19 minuts llargs per començar a trencar el partit. Dos minuts després l’IHC ha disposat d’una bona oportunitat d’ampliar el marcador amb una FD per 10 faltes d’equip que Formatjé no ha pogut aturar. Hauria de convertir-se en una de les característiques del partit ja que els arleuiants en desaprofitarien 4 més, tot i que una ha propiciat un gol en el segon remat i l’altre ha anat al ferro. Amb 1 a 0 com a escarransit botí de la primera part s’ha arribat al descans.

A la represa el botí s’ha fet miques aviat ja que els àrbitres han assenyalat un penal rigurós contra l’IHC que el màxim golejador del Cerceda, l’asturià Toni Pèrez, ha transformat en el seu 32è gol. 1 a 1 i tornar a començar. L’IHC ha seguit pressionant la porteria de Malian. Un tir exterior del Màgic desviat per Busquets, la segona FD que Formatjé no pot transformar, 2 remats del mateix Busquets que el porter visitant treu amb el casc…Fins que ha arribat el premi a la perseverància. Tercera FD. Ara ho prova Creus de tir directe. El porter desvia el llançament cap a la cantonada però Creus, ràpid i murri, va a buscar el rebot, afronta al porter i li aixeca la bola amb suavitat. 2 a 1. Un gol importantíssim perquè a partit d’aquest moment el PROINOSA s’ha convertit en un autèntic corró. Fruit d’això ha arribat el 3 a 1 en una fuetada letal de Baliu des de la mitja pista. Torner s’ha apuntat a la festa dels canoners amb un servei de falta que ha enviat a l’escaire.

Amb el 4 a 1 el partit semblava controlat. I més quan els igualadins han disposat d’una nova FD que Torner ha enviat al travesser. I més encara quan Balagué ha desfet el perill de la 10ena falta d’equip arlequinada aturant la FD consequent. Quedaven 3 minuts escasos i l’IHC ha semblat enyorar aquells finals cardíacs que ha viscut aquesta temporada. Dues errades a mitja pista han provocat que al marcador s’hi instal.lés un amenaçador 4 a 3 (Navarro ha disposat de l’enèssima FD no aprofitada entre mig de les dues accions). Els últims segons han estat llarguíssims però aquest cop els igualadins no han deixat escapar una victòria que es mereixien i que els ha donat la salvació de manera matemàtica.

PROINOSA IHC 4 (1/3) Balagué, Navarro (1), Creus (1), Busquets i Formatjé, equip inicial. Torner (1), Baliu (1). Raja, Muntaner, Lòpez.

CERCEDA 3 (0/3) Malian, Lamas, Barreiro, Lopez (2), cancela, equip inicial. Perez (1), Teixidó, Piñeiro, Pereira.

GOLS:  1-0 Navarro (19.42). SEGONA PART. 1-1 Perez penal (m 1.33), 2-1 Creus (m 7.42), 3-1 Baliu (m 12.44), 4-1 Torner (m 16.37), 4-2 Lopez (m 21.49), 4-3 Lopez.

INCIDÈNCIES: 350 espectadors a les Comes. Els àrbitres, Sandoval i Martínez han estat més bé a la primera part que a la segona. Targeta blava a Lopez. (L’IHC no ha aprofitat el power play). Mentrestant la base de l’IHC segueix donant bones notícies. L’IHC de Primera Catalana manté la seva marxa triomfal i s’ha imposat per 3 a 4 a Andorra. I els pre-benjamins que participen al campionat de barcelona s’han classificat per les semifinals que es disputaran aquest diumenge.En canvi l’equip femení ha tingut menys sort i ha perdut per 1 a 3 contra l’Alcorcon

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *