IVAN SANZ: L’IGUALADA SEMPRE HA ESTAT UN DELS MEUS OBJECTIUS

 

Mentre a Vic ha arrencat la Copa Amèrica amb victòria de Catalunya per 9 a 1 contra l’Uruguai (la resta de resultats són: Brasil 5 – Alemanya 3, Xile 8- Equador 0, Argentina 11 – EE.UU 1) a Igualada la notícia té clarament un nom: Ivan Sanz, el nou entrenador del PROINOSA IHC per la pròxima temporada.

P- Ivan, d’entrada benvingut al club. Perquè t’has decidit per l’Igualada?

SANZ- La veritat és que és un club històric i sempre ha estat un dels meus objectius i preferència com a entrenador. De fet jo estava molt a gust a Voltregà, on hi he passat un any fantàstic, i molt, molt poques ofertes m’haurien fet plantejar canviar de club. Una d’elles era l’Igualada. És un club que ha estat un referent per a mi, un club que sempre ha mostrat un gran nivell de joc, que ha col.leccionat títols…En definitiva un gran repte per a mi, que em motiva moltíssim. Un repte d’altíssima exigència que m’obligarà a donar el millor de mi mateix i crèixer com a entrenador per poder estar a l’alçada del club.

P- La gent està molt il.lusionada amb la teva arribada. Que els dius als aficionats?

SANZ- Que anem a treballar moltíssim!. Volem que la nostra gent se senti orgullosa del seu equip i per això treballarem dur dia a dia per a millorar i per a crèixer. Hem de ser humils i molt exigents. S’ha de tenir constància i exigir-nos sempre el màxim, en cada entrenament, en cada partit… no podem conformar-nos amb menys. Hem de ser conscients de la responsabilitat que suposa representar a l’Igualada HC i estar a l’alçada de les circumstàncies.

P- Què en penses de la plantilla que tindràs?

SANZ- Penso que tenim una plantilla de molta qualitat. Ja havia treballat amb el Marc Navarro i amb el Ferran Formatjé i conec bé a Baliu, Torner i Edu Fernàndez. Encara hem de concretar un fitxatge més i per suposat comptem amb els jugadors de la base que han de ser importants en aquest projecte. Tenim una plantilla equilibrada de molta qualitat. La qualitat és indubtable però ella sola no et garanteix res. Com et deia abans hem de ser humils, perseverants, treballar molt dur i ser un veriteble equip. Si ho aconseguim segur que arribarem als nostres objectius. Estic convençut que ho farem.

P- El primer reforç és Jaume Llaverola.

SANZ- Sens dubte l’arribada de Llaverola és un valor afegit per l’equip. Estem parlant d’un dels millors porters del mon. A més de la seva coneguda qualitat esportiva, ha de ser un referent per a tot l’equip, ha de ser la bandera d’aquest Igualada, d’aquest projecte. Ha de ser un exemple pels joves. Crec que és un luxe poder comptar amb un jugador del seu nivell, que a més sent aquests colors més que ningú.

P- Has pogut seguir l’equip aquesta temporada?

SANZ- No t’enganyaré. No he pogut veure res de l’equip aquesta temporada ja que he estat molt centrat i enfocat en la Primera estatal i el meu treball en el Voltregà. De totes maneres ja he demanat al club tots els vídeos de la temporada per analitzar junt amb la resta de l’equip tècnic, el comportament de l’equip. la veritat és que tnim per davant un estiu amb molta feina.

P- Com jugarà l’IHC de l’Ivan Sanz?

SANZ- Crec que encara que jo pugui tenir una filosofia i un model de joc preferit, qui determinarà més com jugarà l’Igualada seran els jugadors. Intentarem definir un model de joc que permeti explotar les qualitats dels nostres jugadors. Treballarem per ser un equip compensat, que es defensi correctament en totes les fases del joc. Tindrem un patró comú de joc, on tots sapigeum a que juguem i estem ben coordinats… però sense dubte amb la qualitat dels nostres jugadors és imprescindible deixar espai a la seva creativitat. El que si que et puc assegurar és quje serem un equip que treballarà sense descans els 50 minuts de cada partit i que no es rendirà ni baixarà els braços en cap moment. Un equip en el qual tots estiguin disposats a ajudar i en el qual els interessos del col.lectiu estaran sempre per sobre dels interessos individuals.

P- Quins objectius et marques?

SANZ- El primer objectiu és construir l’equip. Necessitem instaurar una identitat, definir un model de joc i treballar dur per anar-lo assimilant… cosa que no serà ni fàcil ni ràpida. El meu pñrimer objectiu és aconseguir implicar al màxim tots els jugadors, disparar la seva motivació i instaurar uns hàbits d’humilitat, treball diari i auto-exigència màxims. A partir d’aqui, i amb la qualitat de la plantilla, tot és possible. Però hem de ser humils i anar pas a pas, respectant a cadascú dels nostres rivals però confiant plenament en les nostres capacitats. Poc a poc anirem veient on és el nostre lloc. Hem de ser prudents i humils però a la vegada confiar en nosaltres i no renunciar a res. Tenim un bon equip, però s’ha de treballar i demostrar-ho a la pista.

P- Com deies encara falta un fitxatge però també la base tindrà protagonisme.

SANZ- La base ha de ser un element important dins del primer equip. No tinc molt coneixement a hores d’ara de la base però confio plenament en el criteri de carles Solano i Alexis Castro. S’està treballant molt i bé amb la base i és important que vagin tenint oportunitats al primer equip, reforçant així la identitat del club. Per part meva, sempre m’ha encantat treballar amb jugadors de la base en el primer equip.

P- A la banqueta tindràs el suport d’un gran tècnic i millor persona, Francesc Monclús.

SANZ- En Francesc serà un element fonamental en aquest projecte. Els seus grans coneixements tècnics, la seva excel.lent qualitat humana i el seu compromís amb l’Igualada són actius molt importants en aquest projecte. Crec que és molt important tenir un equip tècnic de qualitat, motivat i compromés. I penso que amb el Francesc, a més de l’Alexis Castro i el suport de Carles Solano, així com la resta de membres de l’staff, podem fer un bon treball que ajudi als jugadors i a l’equip a creixer.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *