MONCLÚS: QUAN EM VA TRUCAR EL MANEL NO M’HO VAIG PENSAR GENS

 

La selecció nacional de Catalunya s’ha classificat per les semifinals de la Copa Amèrica després d’haver golejat per 8 a 1 a la selecció de l’Equador que entrena el català Sergi Punset. Amb aquesta victòria, amb gols de Torra, Bargalló, Rocasalbas (2), Bancells (2), Roca  i Ordeig, Catalunya ha aconseguit el primerr lloc del seu grup i ara espera rival per les semifinals. Les noies de Josep Maria Barberà intentaran també aquest divendres de fer-se amb el passaport per la fase decisiva de la Copa Amèrica. I mentre a Vic segueix en marxa una de les poques competicions internacionals on ens deixen competir, a  Igualada es va dissenyant el futur d’un equip que intentarà competir al màxim nivell.  Un dels homes que hauran de dirigir el procés serà Francesc Monclús, mà dreta d’Ivan Sanz en la seva arribada a la banqueta arlequinada.

 

P- Francesc el teu retorn és una notícia molt agradable per una afició que sempre et va fer costat. Com s’ha produit el retorn? 

MONCLÚS- La veritat és que després de més de tres anys fora de les banquetes em seguia temptant la possibilitat de seguir entrenant. I quan em va trucar fa unes setmanes el Manel no m’ho vaig pensar gens. Vaig parlar amb l’Ivan Sanz i la seva visió de treball en equip em va semblar la millor fórmula per tirar endavant un nou projecte esportiu. 


P- És una mica una oportunitat d’acabar una feina que ern aquell moment les circumstàncies no ho van permetre? 

MONCLÚS- Jo, en aquests moments, només penso en el present i en ajudar en el que pugui a l’Igualada per tal que el nou projecte pugui ilusionar a la gent de la ciutat. L’equip és pràcticament nou de quan jo vaig marxar, recolzat per una directiva nova, amb nous objectius i amb noves prespectives, i això fa que el meu objectiu sigui veure de nou a la gent que ve a les Comes (que segur serà molta) ilusionada amb el que l’equip els hi ofereix. 

P- Ivan Sanz ha tingut paraules d’elogi cap a tu. Com és el nou entrenador de l’IHC? 

MONCLÚS- Com ja t’he dit, és un entrenador que té una fórmula de treball semblant amb la meva, és a dir, un equip tècnic treballant amb un sol objectiu: treure el màxim profit de la plantilla a base de molt treball.  

P- La imatge que transmet el nou IHC és la d’un treball d’equip des de la banqueta,

 MONCLÚS- Si, evidentment. Penso que l’Ivan vol rodejar-se de tècnics amb experiencia i alhora amb vinculació al propi club i que aquest fet ajudi a que el treball estigui més fonamentat, que anant tots a una els jugadors puguin observar constantment que hi ha gent al darrera exigint-los, ajudant-los i en conseqüència que puguin treure el màxim d’ells mateixos i ser així els grans protagonistes 

P- Com veus l’equip? Com l’has vist aquest any en que has estat un fixe a les comes. 

MONCLÚS- Bé, jo he vist molts partits a les Comes i la veritat és que, potser per una mala dinàmica, no han acabat de treure el màxim de cada un. Però la veritat és que hi ha un equip jove, molt tècnic i amb capacitat per fer un equip guanyador. Penso que tenim cobertes totes les posicions: un gran porter, jugadors que han de portar les regnes de l’equip i jugadors d’àrea amb alt nivell tècnic. 

 P – I la part física com la treballaràs? 

MONCLÚS- Penso que la preparació física ha d’estar molt integrada en la pròpia estructura dels entrenaments tècnic-tàctics. Tot i així, hi haurà moments de la temporada on farem un treball més específic. Cal integrar el treball físic amb una bona i exigent qualitat dels entrenaments.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *