SORTEIG DE L’OK LLIGA

Aquest dilluns poc després de les 6 l’IHC sabrà amb qui començarà la Ok Lliga 2010-2011 i de fet tot l’ordre i calendari dels seus enfrontaments posteriors. El sorteig, tant de la competició masculina com femenina que es fa al Museu Joan Antoni Samarach de Barcelona, permetrà fer-se una idea aproximada de les particularitats (dificultats i/o oportunitats) de la millor competició europea i segurament mundial.

La plantilla de l’Igualada Hoquei Club espera tenir més sort que la que habitualment l’ha acompanyat en els sortejos dels últims anys. Hi ha una dada que il.lustra perfectament aquesta sensació. En les últimes 6 temporades els igualadins han arrencat la competició 4 cops contra equips candidats al títol, com el Liceo de la Corunya (en 3 ocasions)  o el Reus (un cop).  Més enllà del rival, l’IHC intentarà mantenir la dinàmica de victòria inicial que van recuperar la temporada passada amb el 5 a 1 a les Comes contra el GEiEG. I és que aquest resultat  trencava una estadística llarga i molt negativa de 5 inicis de lliga sense victòries ( només 1 empat i 4 derrotes).  L’empat havia estat just la temporada anterior, la  2008-2009,  a Riazor contra el mateix Liceo (1 a 1) . Abans hi havia hagut un forat de 4 anys sense punts (el 4 a 2 de la 2007-2008 a Reus,  2-3 contra el Lloret de la 2006-2007, 0 a 2 contra el Liceo la 2005-2006 i 2 a 1 a la Corunya la 04-05).

Ara, els igualadins intentaran mantenir la dinàmica i ampliar l’estadística a dues victòries consecutives, cosa que no passa des de la temporada 2003-2004 quan els arlequinats van guanyar, de manera molt ajustada tot s’ha de dir, al Tenerife per 3 a 2. La temporada anterior l’IHC també havia començat amb victòria 5 a 2 contra el Lloret. De fet la ratxa en aquell moment era encara més impressionant ja que tots els debuts del segle XX havien estat victoriosos, i amb molts gols per cert: Tordera 4- IHC 8(2001-2002), Reus 2- IHC 4 (2000-2001) i IHC 8 – Mataró 4 (1999-2000). Per tant 5 inicis de lliga amb 3 punts.

És clar que la bondat d’un sorteig no només es mira per la primera jornada. Hi ha altres factors a tenir en compte. Per exemple com són, no la primera jornada, sino les 4 o 5 primeres,  o quan t’arriba el temible Tourmalet, com tanques la primera volta (important per la classificació per la Copa del Rei) o, encara més, com és el final de lliga, un aspecte aquest molt trascendent tant amb lliga regular com amb play-off. Aquest anys, a més, s’hi afegeix la incertesa del que passarà amb el Tenerife amb greus problemes econòmics que el podrien portar a la desaparció. Sigui com sigui, poc després de les 6 sortirem de dubtes.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *