TORNER: NO HI TRENCAMENT DEL CREUAT ANTERIOR. “NOMES” 2 MESOS DE BAIXA

 

L’Igualada Hoquei Club juga aquest dissabte al Vendrell (8 vespre) l’últim partit de preparació de la pretemporada però hores abans ja s’ha assegurat la millor victòria del cap de setmana. La lesió de l’Enric Torner és la menys greu de les que podien ser. La ressonància que li han fet aquest divendres al matí ha constatat que el lligament creuat anterior no està trencat i per tant s’ha allunyat el fantasma dels 6 mesos de baixa i en conseqüència de l’adeu a la temporada. El doctor Lluis Cañamares ha explicat a la mevaweb el resultat de la ressonància al genoll. "El lligament lateral extern té un esquinç de segon grau i per tant no és exclusiu d’un tractament quirúrgic. També es pot amb una immobilització amb guix. El creuat anterior no està trencat. Té una distensió que no és conseqüència exclusiva del traumatisme actual sino més aviat de petites lesions anteriors que fins ara no provocaven molesties. Una distensió crònica podriem dir. El menisc està correcte".

Amb aquestes dades a la mà divendres a la tarda hi ha hagut una cimera entre el metge, el jugador, els seus pares i el president del club per decidir quina via seguir, si la quirúrgica o el tractament ortopèdic. Finalment s’ha decidit per aquesta segona, l’opció en definitiva més moderada, més conservadora. "En una persona normal serien 6 setmanes de guix, però en el cas de l’Enric, que és un esportista d’el.lit enmig d’una temporada oficial, hem decidit que porti 3 setmanes de guix. Aquestes són segures. Després si veiem que l’evolució és bona podríem plantejar-nos que portés una genollera especial, que es diu Don-Joy que té la característica d’unes frontisses metàliques que es poden graduar en els seus màxiums de flexió i extensió. D’aquesta manera ja podria començar a partir de la tercera setmana la rehabilitació més activa. Es podria posar ja en mans del Martí". Queda la pregunta més important. la que es fa tothbom. Els tècnics, els companys, els aficionats… quan podrà tornar a jugar? "Calculem que són 6 setmanes d’immbolització, per tant en dos mesos o dos mesos i mig… a jugar. Després quedarà anar seguint el genoll. Si li dona problemes pel dèficit que té el lligament intern potser haurem de fer l’operació però ja quan vagi bé, quan no estiguem en plena temporada".

Una bona notícia, per tant, sobre tot veient el que podia arribar a ser, aquells 6 mesos terribles. El vestidor respira alleugit perque podrà afrontar una part molt important de la temporada amb la plantilla al complet, amb l’Enric ja reincorporat (Torner es perdrà uns 8 partits de la primera volta). De moment, però, l’equip si que haurà de jugar el partit contra el Vendrell del Guillem Cabestany amb aquesta baixa important. Ivan Sanz ha convocat per aquest partit Joan Raja i al porter del juvenil Marc Rojas, ja que el Nacional catalana té partit aquest mateix dissabte contra el Capellades (2/4 de 8 al pavelló poliesportiu d’aquesta vila paperera), tot un derbi que suposa l’inici de la lliga en aquesta categoria.

Per cert que els jugadors igualadins de l’IHC, Llaverola, Baliu i Edu, acompanyats d’alguns integrants del B, seran aquest dissabte al migdia, fins a 2/4 de 2 aproximadament, a l’stand que el club té a la Fira d’gualada, concretament al pati de l’antiga empresa Amelior.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *