IGUALADA HC 5 – BLANES 1. GOLEJADA DE YOUTUBE

Foto Oriol Sebrià Jené del 2 a 0 de Pelicano de penal

L’IHC ha trencat amb 3 anys consecutius de derrotes a casa contra el Blanes amb un altre partit que podria nodrir amb escreix el portal de vídeos d’Internet Youtube. Hi podríem trobar penjats els 3 gols de Pelicano a pilota aturada (l’última FD, absolutament descomunal), les aturades majestuoses de Llaverola (per exemple l’aturada de FD per expulsió del porter suplent per protestar amb 3 a 1 en el marcador), el joc inteligent de tot l’equip…I fins i tot, per tornar a posar-se dels nervis, les errades clamoroses dels àrbitres a la segona part després d’una relativament bona primera meitat. Bé, sigui com sigui, els d’Ivan Sanz han obtingut la tercera victòria de la temporada i han aixecat aquell 9 de 4 que reivindicavem al llarg de la setmana. I ho han fet amb un altre exercici de solidesa.

L’IHC ESMICOLA EL PARTIT

La primera meitat dels igualadins ha estat realment destacada. Sense perdre el cap ni caure amb el joc lent dels visitants l’IHC ha sabut conduir el partit per on més l’interessava. Baliu ha avançat als locals amb un gol d’oportunista després que l’Edu es fés amb un rebot ofensiu. El capità ha assistit Navarro, que ha rematat a porta el porter visitant ha rebutjat i arribant des del darrere el Ton l’ha clavada dins arran de travesser. Portàvem només 5 minuts de partit. Malgrat el gol el Blanes no ha baixat la intensitat de les seves escomeses. Dani Rodriguez ha disposat de la millor oportunitat visitant amb un remat des de la pròpia àrea que s’ha estabellat a la base del pal. Ha estat l’única jugada que no ha avortat Llaverola que ha estat un autèntic malson pels jugadors del Blanes. Al minut 8 i mig, Pelicano, que ha arrencat la competició tocat pels deus, ha fet una jugada excelsa (un slàlom entre dos jugadors visitants) que ha acabat en penal. El mateix Peli l’ha trsnformat en el 2 a 0 amb un cacao fortísim a l’escaire (com és recull en la fotografia inicial). Poc després, com per deixar constància de qui portava el partit, els igualadins han dedixat sense l’argument de la mala sort als rivals. Navarro ha enviat una bola al ferro i fins i tot en això han trencat les estadístiques.

Vist com pintaven les coses Benito, el tècnic del Blanes, ha decidit canviar la defensa a un rombe zonal 1-2-1 per intentar recuperar boles i tenir un home molt avançat a l’hora de muntar contres. A la pràctica això s’ha traduit en que els igualadins atacaven com si hi hagués un power-play, amb un clar 4 x 3. I la verita´t és que no s’han ennnuegat amb això perquè Edu Fernàndez ha aprofitat una bona circulació de bola per marcar sobre la línia el 3 a 0. Durant els últims minuts de la primera part la parella arbritral ha començat a donar mostres preocupants d’ineficàcia, especialment quan han marcat un penal absolutament inexistent per una relliscada disn de l’àrea (sense cap contacte amb cap jugador). Llaverola ns’ha encarregat de desfer l’embolic amb la fòrmula: primer bola  aturada, després bola allunyada.

I PELICANO EL REMATA

Amb el 3 a 0 a favor els 25 minuts que li quedàven al partit semblaven una eternitat. L’IHC ha sabut jugar a exhaurir les posessions per no donar boles al rival i perque el temps anés corrent. La cosa ha anat bé durant els primers 10 minuts de la segona meitat. Després els indicis del "mal de l’arbitre" s’han confirmat plenament. En 2 minuts Gòmez i Melero han destrossat el partit (i encara podria haver estat pitjor). Primer han assenyalat un altre penal més que discutible per una sortida amb les cames del rapidíssim Llaverola que ha arribat a la bona abans que Armengol. El mateix Petxi ha encertat a fer el 3 a 1. Segons després els àrbitres han sentit (amb aquella oïda superdesenvolupada que els deuen instal.lar als despatxos federatius), una protesta des de la banqueta per una falta molt clara sobre l’Edu que no han assenylata. El que si que han fet és treure’s la blava de la butxaca i estampar-la (en sentit figurat o quasi) a la cara del bon jan del Xus). Això li ha donat l’oportunitat al Blanes de posar-se 3 a 2 o en cas de no marcar de tenir superioritat durant 2 minuts. Per tant era una decisió que, com tants cops ha passat, podia canviar la trajectòria de tot un partit. Per sort Llaverola ha estat un gegant i li ha fet la porteria molt petita a Dani Rodriguez que nol’ha pogut superar.

Quedàven encara els 2 minuts de power play. I aleshores ha vingut la famosa llei de la compensació. Vist el rebombori que havien creat amb les seves decisions els àrbitres s’han agafat amb fruició a la protesta que Armengol ha fet en pista i també li han ensenyat blava. Era una altra FD. Pelicano en estat de gràcia l’ha clavada a l’escaire de tir directe. Era el 4 a 1 però seguia quedant el power play. I els igualadins l’han superat amb solvència, sense excessius problemes. Fins al punt que ja amb els equips complerts han sabut forçar una altra FD, en aquest cas per acció de joc. Pelicano ha tornat a gafar la responsabilitat i aquest cop s’ha inventat un dreta-esquerra vertiginós que ha acabat amb un toc de canyell encara més ràpid, en sentit canviat, arran de pista i pel darrera del porter. EXTRAORDINÀRI. Un altre gol Youtube. El 5 a 1 donava ja els 3 punts. Perpo encara quedàven minuts per veure una altra FD, que s’ha hagut de llençar dos cops perquè el Blanes s’ha avançat (cosa que ha suposat una altra targeta blava en aquest cas per Ridaura). La FD l’ha tirat Formatjé perquè Pelicano havia rebut un fort cop a l’espatlla i l’havien hagut de substituir. En Ferran s’ha apuntat a la moda de les genialitats i s’ha aixecat la bola, ha fet dos tocs a l’aire i, malhauradament ha enviat la bola al travesser i ha botat fora. Després el power play ha acabat sense gol i el partit una mica escalfat per un llençament de falta de manera directa des de la cantonada al casc del Met que s’ha molestat de manera molt evident. Al final, emprenyamentes a banda, l’important és que el nou IHC ha acabat amb una altra maledicció, la del Blanes a les Comes.

IGUALADA HC 5 (3/2) Llaverola, Navarro, Baliu (1), Edu (1) i Pelicano (3), equip inicial. Formatjé. Casanovas, Raja, Muntané, Xus.

BLANES 1 (0/1) Fernàndez, Dani, Teixidó, K. Ridaura i Armengol (1), equip inicial. A. Ridaura i Selva.

GOLS: 1-0 Baliu (m 5.36), 2-0 Pelicano penal (m 8.30), 3-0 Edu (m 16.24). SEGONA PART. 3-1 Armengol penal (m 12.02), 4-1 Pelicano FD (m 13.32), 5-1 Pelicano FD (m 17).

INCIDÈNCIES: 320 espectadors a les Comes, entre ells l’ex-jugador de l’IHC, actualment al Calafell, Dani Lòpez que no ha volgut perdre el nou IHC ja que actualment no pot jugar amb el seu equip per lesió. També hi havia a les Comes Octavi Tarrés, l’exporter del FC Barcelona.

Els àrbitres, Gòmez i Melero, malament. Especialment a la segona part quan han enredat un partit que no presentava cap problema. Targetes blaves a Armengol i Ridaura pel Blanes i Xus (des de la banqueta) per l’IHC. És la primera blava de la temporada a l’IHC i per això el porter de Sant Sadurní haurà de portar pastes a l’entrenament aquesta setmana. Per cert Xus i els seus companys a l’Igualada de Nacional Catalana han empatat a 3 amb el FC Barcelona B en un partit disputat a les Comes just abans de l’IHC-Blanes de la Ok LLiga.

A la banqueta arlequinada hi destacava la presència per primer cop des de la lesió de Jordi Casanovas. Per la seva banda l`Enric Torner ja no porta guix i aquesta pròxima setmana tampoc no haurà de caminar amb crosses. Ara l’únic que cal esperar és que el cop a l’espatlla de Raül Pelicano no sigui important. De moment el de Lloret s’ha hagut d’aplicar gel als vestidors i dilluns es podrà constatar si el primer diagnòstic mèdic fet a peu de pista es manté. De moment els metges del club apunten que no té res trencat i que només és el cop.

D’altra banda la portera del FONTANELLAS I MARTÍ IHC femení, Teresa Bernadas s’ha proclamat campiona d’Europa sub-20 amb la selecció estatal que aquest dissabte s’ha imposat a les anfitriones, Alemanya, per 9 a 0. Aquest és el cinqué campionat d’Europa consecutiu que s’emporten les noies de Joan Solé (en 3 d’ells amb participació de la igualadina).

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *