TENERIFE 3 – IGUALADA HC 5. UN FART DE PATIR

L’Igualada ha tornat a aconseguir una victòria després de 3 derrotes consecutives però ho ha hagut de fer patint moltíssim i remuntant un 3 a 2 en contra en uns últims 5 minuts de partit en els quals ha passat de tot. Els arlequinats han pogut dedicar la victòria a la familia de Santi Carda arran de la mort del sogre del millor jugador de l’IHC de tots els temps.

Els igualadins que s’havien avançat a la primera meitat (0 a 1) podrien haver sentenciat molt abans el partit, però a la segona els canaris han aprofitat les jugades a pilota aturada (un penal i una falta directa) per situar-se per davant. Aleshores ha aparegut el caràcter inconformista dels d’Ivan Sanz que s’han rebel.lat contra les circumstàncies. Ha estat com un crit unànime de : "no volem tornar a perdre!" . Els igualadins han tret forces no se sap d’on (un altre cop només han jugat 5 homes de pista) i ha aparegut l’instint golejador de Formatjé i Edu Fernàndez (entre els dos s’han repartit els 5 gols igualadins). Tot i que el resultat podria haver canviar amb dues FD a l’últim minut (SuperMet ha aturat la dels txitxarreros) a la fi l’IHC ha obtingut la 5ena victòria de la temporada i ha concretat per fi una remuntada després de 3 intents no reixits per molt poc.

DOMINI ABSOLUT

L’Igualada ha començat dominant tots els aspectes del joc: defensa, posessió i atac. El Tenerife ha anat totalment a remolc. De tota manera aquest domini absolut s’ha traduit només en un gol. L’ha fet Formatjé que començava d’aquesta manera a escriure el que seria el seu hat trick personal. I com a inici no ha estat gens malament. El Ferran s’ha inventat un tir des de l’antiga línia d’antijoc, encara en pista pròpia, que ha entrat com un obús per l’escaire de la porteria ben defensada pel porter italià Edy Nicoletti. 25 minuts de control, fins i tot en el marcador, que s’haurien d’esmicolar a la segona part.

UN QUART REVOLUCIONAT

La dinàmica de la primera part s’ha anat mantenint en els primers minuts de la segona, però sense la solidesa absoluta que els igualadins havien exercit sobre el partit. La tranquil.litat ha saltat pels aires en els últims 16 minuts. Primer Àngel Rodriguez ha aconseguit l’empat en una bona acció individual. 3 minuts més tard Coy ha aprofitat una FD per 10 faltes d’equip dels igualadinms (que avui s’han carregat molt de penalitzacions). Els canaris estaven apretant moltíssims. Per sort l’Edu ha evitat mals majors perquè només 12 segons després ha aprofitat una assistència de Pelicano per fer una mitja volta vertiginosa i clavar la bola a l’escaire. El gol, però, no ha evitat l’allau de contres que els locals han muntat en aquesta fase del partit potser aprofitant una mica una certa fusió de bateries dels igualadins. L’encert dels tinerfenys a pilota aturada s’ha tornat a demostrat amb un gol de penal de Gomez a falta de 7 minuts.

El panorama era preocupant: 3 a 2, el Tenerife envalentit, l’IHC carregat de minuts… aleshores ha arribat el cop de puny imaginari sobre la pista. El cop de rebelia. El crit de : aquest cop no!. Primer l’Edu ha disposat d’un penal que no ha pogut aprofitar. Després, a falta de 5 minuts Formatjé ha tret or d’una superioritat per fer el gol de l’empat (abans s’havia fallat la FD per targeta blava). Dos minuts més tard Llaverola salva una jugada de molt perill del Tenerife, Formatjé agafa la bola a la zona defensiva, fa un costa a costa que acaba ell mateix amb el 3 a 4. I com si la remuntada hagués estat absolutament guionada pel detallista Ivan Sanz, els gols han anat arribat a minuts parells. Al 20 el 3 a 3. Al 22 el 3 a 4 i el 3 a 5 definitiu al 24. L’Edu ha lluitat una bola a la zona de fons, se l’ha emportada, ha entrat a l’àrea i ha superat a un impotent Nicoletti. Finalment l’IHC havia aconseguit acabar una remuntada. A la quarta els igualadins obtenien el premi just al seu esforç. Clar que el resultat encara es podria haver mogut. Tant a favor com en contra. Formatjé no ha pogut marcar una FD i Llaverola n’ha salvat una altra per 15 faltes d’equip. D’aquesta manera el Met ha posat el seu gra de sorra a una victòria que li ha permés de trencar amb una de les poques pistes que se li resistien: el gran porter igualadí no havia guanyat mai al Pancho Camurria. Ara tornarà cap a Igualada amb aquesta satisfacció afegida als 3 punts que portarà a la maleta.

TENERIFE 3 (0/3) Nicoletti, Gomez (1), Coy (1), Soler i Rodriguez (1), equip inicial. Illa i Costa.

IGUALADA HC 5 (1/4) Llaverola, Pelicano, Navarro, Edu (2) i Formatjé (3), equip inicial. Baliu. Torner, Raja i Lòpez.

GOLS: 0-1 Formatjé (m 8). SEGONA PART. 1-1 Rodriguez (m 8.57), 2-1 Coy FD (m 12), 2-2 Edu (m 12.12), 3-2 Gomez penal (m 18), 3-3 Formatjé (m 20), 3-4 Formatjé (m 22), 3-5 Edu (m 24).

INCIDÈNCIES: Satisfacció gens continguda entre els membres de l’expedició igualadina encapçalada pel president de l’entitat, Manel Buron, després del gran patiment del final del partit. Finalment Torner no ha jugat cap minut i d’aquesta manera podrà seguir acumulant entrenaments abans del seu retorn efectiu a les pistes. L’IHC torna aquest diumenge a la tarda cap a Catalunya. Mentrestant l’IHC de Nacional Catalana ha tornat també al camí de les victòries després d’imposar-se per 3 a 8 a la pista del Sitges.

L’IHC DE DOL

L’Igualada HC ha pogut dedicar la victòria a la familia de Santi Carda per la mort del seu sogre aquest divendres. Fernando Lòpez era el pare de la Paqui, la molt  estimada dona del millor jugador de la història de l’IHC, i també de l’actual entrenador del Noia, Ferran Lòpez. Aquest dissabte s’ha fet el funeral en una esglèsia de Sant Sadurní, plena a vessar i amb una nodrida representació de l’hoquei català, tant l’actual com el de les últimes dècades. Des de la mevaweb i en nom del club i els seguidors li volen trasmetre el condol a tota la familia.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *