OLIVEIRENSE 4 – IGUALADA 1. LA MATEIXA HISTÒRIA DE SEMPRE

L’Igualada ha caigut eliminat de la Copa de la Cers 2011 en un típic partit "dels de Portugal". És clar, i és el primer que s’ha de dir,  que l’eliminatòria ja es va començar a perdre amb el 2 a 2 a les Comes però al Pavilhâo Dr. Salvador Machado d’Oliveira d’Azemeis els arlequinats han merescut millor resultat. Els d’Ivan Sanz han fet un bon partit, s’han buidat a la pista però han tingut algunes errades defensives (dos dels gols han estat passis al segon pal) i els ha faltat ofici per controlar l’entorn i acabar de girar el marcador. L’IHC ha tingut un altre element en contra: la mala sort (han enviat dues boles al ferro, una d’elles a porteria buida en una FD). Aquests són els factors propis que han allunyat l’Igualada dels quarts de final. Però també hi ha hagut raons externes poderosíssimes que han propiciat l’eliminació arlequinada. D’entrada la parella arbitral Barbarisi i Bissaco han fet el que ja es temia, un arbitratge terriblement casolà. Sense arribar al "robatori majúscul" de fa algunes temporades al mateix escenari, avui han donat un gol, el tercer, que no ha entrat i que ha estat decisiu en el desenvolupament del partit. Aquest seria l’exemple més evident però no l’únic del desori arbitral. Per si algú necessita algún altre argument no cal més que esmentar el penal injustíssim que li han assenyalat a l’Edu amb l’1 a 0 al marcador (el capità de l’IHC no ha tocat ni un milímetre del jugador rival que tenia al costat que s’ha limitat a llençar-se a la piscina amb un teatre "del bueno" com deia aquell entrenador portugués d’un altre esport). O les 7 faltes d’equip seguides que han rebut els catalans a l’inici de la segona part quan amb 2 a 1 apretaven per establir l’empat. En definitiva, hem tornat a viure les sensacions més agres d’aquest esport.

SEMPRE PEL DARRERA

L’Oliveirense ha col.locat ben aviat el partit allà on l’interessava. Tot i que l’IHC ha sortit molt fort han estat els portuguesos els que s’han avançat amb un gol de cullera al primer pal des del vèrtex de l’àrea de Tô Silva. Els locals havïen fet el primer pas i això ha obligat als igualadins a prèmer encara més l’accelerador. Pelicano ha aconseguit l’empat 10 minuts més tard amb una jugada personal culminada amb un remat marca de la casa a mitja alçada també al primer pal. El 2 a 1 ha arribat a 5 minuts del final de la primera part. Ha estat en una jugada que ha nascut d’un atac igualadí. Un remat de Navarro que ha rebotat en un defensa ha permés una contra 2X1 de l’Oliveirense que ha acabat Resende al segon pal.

A l’inici de la segona part s’ha vist un Igualada decidit a buscar l’empat i el binomi "Oliveirense-àrbitres" a impedir-ho. Barbarisi i Bissaco han assenyalat 7 faltes d’equip seguides a l’IHC que havia acabat la primera meitat amb 8.  Fruit de la pressió dels col.legiats ha arribat la primera FD en contra dels catalans que SuperMet ha aconseguit aturar. Vist que els portuguesos no aconseguien desenpellegar-se dels igualadins la "parella italiana" ha decidit augmentar el nivell de les seves ajudes i han concedit un gol, el 3 a 1, que no ha entrat (la transmissió per TV ho ha certificat sense cap mena de dubtes). La bola rebotjada a la tanca i retornada a l’àrea on l’ha rematada Santos no ha arribat dins de la porteria…. però això pel col.legiats es podria conisderar un detall sense importància.

Amb el 3 a 1 l’IHC s’ha llençat  abuscar el gol que els torne´s a posar en el partit. En Ferran l’ha tingut amb una FD en la qual després de regatejar al porter i amb la porteria franca ha enviat la bola al pal (se li escapava així la possibilitat de batre el seu rècord de 7 partits seguits marcant). Llaverola ha hagut d’intervenir per evitar un gol en una altra FD (els igualadins han arribat a les 17 faltes d’equip),  però no ho ha pogut repetir a 2 minuts i mig del final en una altra contra de 2X1 que ha acabat amb remat al segon pal de Silva. El 4 a 1 castigava excessivament el joc dels igualadins (és el resultat en contra me´s ampli de tota la temporada) i certificava l’eliminació d’Europa. Aquesta temporada l’IHC no reeditarà la seva presència a la Final Four de l’any passat. Eliminats també de la Copa, ara queda l’Ok Lliga. Els d’Ivan Sanz, molt tocats després del partit, hauran de refer-se per afrontar el tram final d’una lliga me´s oberta que mai i on estan tenint una destacada actuació.

OLIVEIRENSE 4 (2/2) Pinho, Resende (1), Tô Neves, Tô Silva (1) i D. Silva, equip inicial. Pereira, Araujo i Santos (1).

IGUALADA 1 (1/0) Llaverola, Navarro, Formatjé, Edu i Pelicano (1), equip inicial. Baliu i Torner. Muntané i Xus.

GOLS: 1-0 Tô Silva (m 8.24), 1-1 Pelicano (m 15.44), 2-1 Resende (m 20). SEGONA PART. 3-1 Santos (m 6.24), 4-1 Silva (m 22.30).

INCIDÈNCIES: Arbitratge decisiu de Barbarisi i Bissaco. L’inexistent 3 a 1 marca poderosament el resultat final i també posa nota a la seva actuació, tremendament casolana i partidista. L’Igualada ha acabat amb 17 faltes d’equip i els portuguesos, molt durs en tot moment, amb 12. Pelicano i Torner han estrenat números de samarreta en aquest partit. L’expedició igualadina torna aquest diumenge a casa. En principi el vol de sortida de Porto és a les 9 del matí. L’arribada a Igualada al voltant de la 1.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a OLIVEIRENSE 4 – IGUALADA 1. LA MATEIXA HISTÒRIA DE SEMPRE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *