M. BURON: ALS ÀRBITRES NOMÉS ELS DEMANEM QUE ENS TINGUIN RESPECTE.

Les noies del FONTANELLAS I MARTÍ IHC han perdut el seu segon partit a l’Ok Lliga, el primer a les Comes, a falta només de 50 segons. Les arlequinades empataven a 2 amb el Girona, un dels dos millors equips de la competrició junt amb el Voltregà segons el tècnic arlequinat, quan les
gironines han fet el gol que els donava la victòria. De res han servit els gols
de Elba Garreta i Maria Díez. El partit ha estat molt emotiu pel reconeixement
que se li ha fet a la històrica portera Laura Balagué, que aquesta temporada
s’ha hagut de retirar per una lesió.

Ha estat un final desafortunat d’un cap de setmana que va començar de manera esperançadora amb la brillant victòria del B davant del FC Barcelona però que es va estruncar per la vergonyosa actuació de Galan i Garrote dissabte en el partit contra el Noia. La indignació generalitzada dels aficionats fa necessari d’escoltar amb atenció les paraules del president de
l’entitat, Manel Buron.  

P- Dissabte vas demanar de parlar amb els àrbitres. 15 minuts tancats dins del vestidor. Que els vas dir?

BURON- Penso que l’IHC no ha d’entrar en una espiral de desqualificacions però si de demanar-los als àrbitres una mica de respecte. Als clubs i a les aficions ens costen molts diners mantenir aquest circ, que som els clubs els que ho mantenim. Que les federacions i els àrbitres són els únics que hi acaben guanyant diners amb tot això i que no es respecta la feina que fem. I que els àrbitres es podem equivocar com s’equivoquen els jugadors, o els porters, o nosaltres amb una decisió… només és que tinguin respecte pels clubs perque si els clubs, donada la situació de crisi que hi ha, algún dia ens en cansem i diem prou, els àrbitres deixaran de guanyar els diners que guanyen, que són bastants…. I, de pas, que intentin en el futur no ser provocadors. Es poden equivocar o no però han d’intentar no tirar-se el públic a sobre que sembla que hi ha algún àrbitre que els agrada, que els va la
marxa.

P- Vau parlar de jugades concretes?

BURON- És clar que es tracta d’apreciacions, però tinc clar que el primer penal, el del 0 a 1, no ho era  i si ho era n’hi va haver 5 o 6 més en el decurs del partit, tant en una àrea com en l’altra eh,… hi ha la targeta blava que li ensenyen a Rocasalbas per protestar
però que vé d’una falta que li fa al Ferran l’últim jugador i que per tant era FD segons el reglament. Els àrbitres no la van pitar, deu ser perque consideren que no era falta, però provoquen tot el que provoquen… I l’última jugada que jo penso que si era falta és fora de l’àrea i no penal. I més si no ho veus clar, amb un 0 a 2 i faltant 45 segons. Però… els àrbitres com sempre van a la seva … penso que no ens hem queixar . Dissabte va ser un fet puntual . Crec que amb un any i mig és el primer cop que dic res dels àrbitres i crec que ha de ser l’última. També hem de fer autocrítica. portem 2 partits que no fem ni un gol , igual que en feia dos que no n’encaixavem tampoc cap… alguna cosa també hem de
millorar nosaltres. Hem de ser autocrítics. L’Ivan ho és. Els jugadors ho són. I
res. A pensar en el següent.

P- L’afició que se’n va anar molt enfadada, en la línia de la reflexió que està fent el president de l’entitat, es pregunta si hi ha mecanismes per fer arribar a la federació el malestar per un arbitratge com el de dissabte.

BURON- Servirà de ben poc. L’any passat vam tenir un petit incident amb un àrbitre a Vilanova. La mateixa federació ens va dir que demanessim per carta que aquest àrbitre no ens tornés a tocar i 6 setmanes més tard ens va tornar a arbitrar. Penso que tot això queda en un sac buit. Ara, a nivell de l’Associació de Clubs, que anem tenint reunions, el que hem de fer és anar treballant i posant els punts sobre les is.
Perque en definitiva són els clubs els que ens estem jugant els quartos i la Federació en surt beneficiada i els àrbitres també. I si hem de muntar una lliga en el futur sense federacions perque no. I els àrbitres que vulguin arbitrar hauran d’acceptar una sèrie de normes que indiquin que si algún dia un àrbitre s’equivoca i un jutge de valoració decideix que són molt greus dons potser aquell arbitre s’estarà 1 o 2 mesos sense arbitrar, igual que un jugador quan s’equivoca i el sancionen.

P- Això passa en altres esports que han evolucionat molt.

BURON- Si, però nosaltres encara estem posant-hi els ciments encara. Falta molta feina.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *