IGUALADA HC 3 – SHUM 1. A LA CHAMPIONS AMB LLÀGRIMES ALS ULLS

Foto Oriol Sebrià

L’IHC ha aconseguit l’objectiu de classificar-se un altre cop per la Champions en una nit marcada pels sentiments i les emocions. N’hi ha hagut només començar (amb els minuts de silenci per Delfí Trescents i Joan Cànovas, Juanito o amb les pancartes d’agraiment als jugadors i tècnic per l´esforç que han fet en una temporada molt complicada econòmicament ). I s’han desbordat del tot al final. Els jugadors fent una rotllana al mig de la pista reivindicant el paper del grup. L’Edu saludant a tota l’afició, sol al cercle central, amb llàgrimes al ulls… anunciant d’aquesta manera la seva marxa del club de la seva vida. Les mateixes llàgrimes que s’han allargat fins al vestidor en els ulls d’alguns dels seus companys que possiblement també jugàven el seu últim partit a les Comes. Les llàgrimes de l’Ivan Sanz atenent a la premsa i lloant l’esforç dels seus jugadors…

Difícilment podem trobar un partit amb tanta tristesa acumulada a la pista i a la grada. I curiosament després d’haver aconseguit una fita molt destacada: entrar un altre cop a la màxima competició continental. El 3 a 1 contra el Shum garanteix que aquest grup de resistents ha aconseguit l’últim objectiu de la temporada en un partit que malgrat la trascendència es vivia encara amb més passió i dolor fora de la pista.

TOT PASSA A LA SEGONA PART. TOT EXPLOTA AL FINAL

En aquestes circumstàncies el partit s’explica ràpid. I no és perque no hagi tingut història. Les càmeres d’Esports 3 i Teledeporte,  han pogut oferir un gran espectacle sobre el tradicional terrasso de les Comes amb uns jugadors arlequinats que han volgut deixar una petita mostra de les seves qualitats en el dia de l’adeu a una temporada i a un projecte que hauria tingut un futur extraordinari. Sobre tot a la segona part (a la primera els dos equips han rivalitzar sobre tot en l’intent de tenir el control del joc).

A la segona el partit ha estat més de “pista-blava-sense-pista-blava” (la FEP diu textualment  de les Comes: “una de las pistas de la OK Liga que no necesita de la instalación de la ‘pista azul’ ya que su terrazo ya está habilitado para  una óptima retransmisión televisiva”). Doncs això. Sense la pista blava però amb el mateix espectacle:  Joc vertiginós, alta velocitat de circulació, defensa d’anticipació, grans detalls tècnics, aturades impossibles … i 4 gols.

L’IHC s’ha avançat amb un gol de l’Edu Fernàndez després d’una gran assistència a una sola mà de Rocasalbas (el capi no ha faltat a la seva cita amb el gol ni en un dia tant difícil per a ell com aquest). El Shum ha aconseguit empatar menys d’un minut després amb una contra que Roca ha acabat amb un remat lateral a la base del pal. Amb l’1 a 1 el partit s’ha obert definitivament. Tots dos equips han tingut grans oportunitats per marcar però els porters han respost amb aturades inversemblants (sobre tot Roger Fernàndez , especialment en una FD que podria haver canviat el signe del partit).

L’IHC ha disposat també d’una FD (també per 10 faltes d’equip) que Formatjé no ha pogut transformar. Si que ho ha fet Rocasalbas amb un penal que ha enviat a la xarxa amb un remat sec i col.locat a mitja alçada. Pelicano hauria pogut apuntar-se a la festa amb un remat de fantasia que molts han cantat com a gol. Però s’ha hagut d’esperar a l’últim minut per veure el tercer. Els d’Ivan Sanz han obsequiat als 500 aficionats que han anat a les Comes amb una jugada prototipus del que podria haver aconseguit aquest equip. Recuperació atòmica de Baliu, que assisteix d’esquena a mitja pista a Navarro que de primera l’envia a Formatjé a la frontal de l’àrea. Aquest l’eleva amb elegància i marca el tercer. També el gol del seu adeu. De fet, els tres gols han tingut el mateix regust de comiat en un final de temporada difícil pels sentiments de tots plegats (els pròxims dies hi dedicarem una atenció prioritària).

IGUALADA HC 3 (0/3) R. Fernàndez, Ton Baliu, Marc Navarro, Edu Fernàndez (1) i Ferran Formatjé (1), equip inicial, Roger Rocasalbas (1), Dani Rodriguez, Raül Pelicano. Aleix Vera i Isaac Larios.

SHUM 1 (0/1) Dominguez, Plaza, Soler, Roca (1) i R. Fernàndez, equip inicial. galan, Bartres, Aldrich, Castañé i Moral.

GOLS: 1-0 Edu Fernàndez, 1-1 Roca, 2-1 Rocasalbas penal, 3-1 Formatjé.

INCIDÈNCIES: 5oo espectadors a les Comes col.locats per primera vegada a la història tots en una sola de les grades (la de la llotja) per motiu de la transmissió televisiva. S’ha fet un minut de silenci en memòria de Delfí Trescents i Joan Cànovas. El funeral pel popular Juanito es fa aquest dimarts al matí a 2/4 de 9 del matí a l’asil d’Igualada. El club hi ha enviat una corona de flors i l’històric mecànic arlequinat serà enterrat amb la insignia de l’IHC.

A la mitja part del partit el pavelló ha homenatjat l’equip Aleví A pel seu tercer lloc al Campionat de Catalunya. A la llotja, presidint el partit el secretari general de l’esport de la Generalitat i ex-jugador de l’IHC, Ivan Tibau. I a les grades altres jugadors de la factoria Les Comes com Povedano, Raja o Muntané.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *