ALCOI 2 – IGUALADA HC 4. 3 PUNTS, 3 GOLS. 3 PUNTS I UNA TARGETA

cara-devallAquest és el balanç que els igualadins n’han tret del desplaçament al País Valencià. La part més valuosa sens dubte són els 3 punts de classificació, en una victòria importantíssima que col.loca l’IHC amb 28 punts a la classificació. Un triomf basat en una bona segona part (a la primera ha faltat profunditat i encert) i en un immens Ton Baliu que ha tornat a signar un hat trick.

La llàstima és que aquest doble triple (3 punts, 3 gols) s’ha completat amb un triple-triple molt més dolorós: 3 punts a la cella per Marçal Casadevall (qui si no? … el mateix Ton ja l’ha rebatejat com el “noi de l’iman“) en una agressió de Cesar Candanedo  per la qual, sorprenentment,  el defensa de  Vic també ha vist la targeta vermella. A l’acta els col.legiats, Mayor i Delfa, han escrit que li han mostrat la vermella “por golpear con el stick en la cintura de un jugador contrario sin posibilidad de jugar la bola“. Com es veu perfectament en el vídeo Marçal disputa la posessió d’una bola rebotada en jugada d’atac igualadina. Res més. En caure Candanedo aixeca l’estic i li dona un cop a la cella. “Por repeler la acción descrita anteriormente, golpeando con el stick en la ceja de un contrario, necesitando este asistencia médica i sutura en la zona afectada“. Els àrbitres ho expliquen així. Es possible que no ho hagin pogut veure prou bé per la rapidesa de la jugada…  però el vídeo no admet dubtes. Ho deixa tot ben clar.

L’IHC està a l’espera ara de la decisió del comité de competició i analitza la conveniència o no de demanar una supensió cautelar de la possible sanció tenint en compte que el pròxim partit dels arlequinats és el de quarts de final de la Copa. Per si us voleu fer una idea de la jugada podeu fer-ho en aquest resum del partit dels companys de pàgina 66: http://www.pagina66.com/2013/02/24/dep-nac-el-alcodiam-no-encuentra-el-camino/

Per tant doble càstig pel bó d’en Marçal: el cop (amb tot el que suposa) i la targeta. De tots dos el que li ha fet més mal ha estat el segon” El que sap greu és l’espulsió… a veure que passa ara”, deia a la mevaweb el defensa golejador de l’IHC durant el viatge de tornada a Catalunya.

La doble expulsió ha estat la jugada clau del partit. Amb 1 a 1 en el marcador (l’IHC havia aconseguir remuntar l’1 a 0 dels locals amb gol, precisament, de Casadevall). Els àrbitres han assenyalat una FD directa favorable als valencians. Juan José Lòpez no l’ha pogut marcar perque l’Elagi l’ha aturat amb un moviment rapidíssim de peu (un altre partidàs del porter vigatà) i els arlequinats s’han sabut refer de l’entrebanc i amb tres gols de Baliu han sentenciat el partit.

1 PARTIT, DUES CARES

L’Igualada HC ha jugat de manera molt diferent la primera de la segona part. Han estat gairebé dos IHC. A la primera els locals han disposat de molt més bones oportunitats. Els arlequinats no arribaven amb claredat i han hagut de refiar-ho tot al llençament exterior. L’Aloi ha obtingut el premi al seu millor joc amb un gol de Lopez precisament de tir exterior, al minut 15 de la primera meitat.

La conversa de Monclús-Pont dins del vestidor ha tingut efecte i a la segona s’ha vist un Igualada molt més identificable, amb domini del joc i molta més ambició. Al minut 5 ha arribat l’empat amb un xut del Ton que ha desviat Casadevall. Després ha vingut la jugada de la doble expulsió, la FD no aprofitada… I en aquestes circumstàncies adverses ha aparegut l’equip, en majúscules. Madur, seré, estable, assumint el patiment, alié als factors desequilibrants … En cap moment ha perdut el control del partit i l’ha sabut sentenciar quan tocava, amb tres jugadasses de Baliu. La primera molt ràpid 2 minuts després, altre cop de tir de mitja distància. Els igualadins li havien donat la volta al marcador, però la feina no s’havia acabat. L’Alcoi, que necessitava imperiosament la victòria, ha forçat l’empat amb un llençament de penal del mateix Lòpez. Amb 2 a 2 en el marcador l’Oriol Vives hauria pogut desequilibrar la balança amb un altre penal que no ha pogut transformar. El 2 a 3 ha tornat a tenir l’esperit Baliu amb un tir arran de terra. Quedàven 4 minuts complicats, angoixant, dels de no fer errades. I finalment una recuperació d’or del Ton a falta només de 6″ ha acabat amb una bola aixecada i picada que ha alliberat tots els patiments. Victòria importantíssima per la lliga i també per la copa. Ara caldrà esperar que passa amb la targeta vermella d’en Marçal.

ALCOI 2 (1/1) Luzon, Lopez (2), Candanedo, Perez, Figa, equip inicial. Ortells, K. Aguilar, D. Aguilar.

IGUALADA HC 4 (0/4) Elagi, Ton (3), Marçal (1), Càceres i Pla, equip inicial. Vives, Pove. Garreta i A. Povedano.

GOLS: 1-0 Lopez (m 15). SEGONA PART. 1-1 Marçal (m 5), 1-2 Ton (m 7), 2-2 Lopez, penal (m 8), 2-3 Ton (m 21), 2-4 Ton (m 24.54)

INCIDÈNCIES: Targetes vermelles directes per Marçal Casadevall i Cesar Candanedo. Dimecres es reuneix el comité de competició.

 

FONTANELLAS I MARTÍ IHC 6 – BORBOLLA 1. TAMBÉ 4 A LA SEGONA PART

Igual que els nois, les noies de l’IHC han aconseguit 3 punts molt importants en una molt bona segona part on han marcat 4 dels 6 gols. A la primera el resultat era un molt més perillós 2 a 1. Els gols arlequinats els han fet Raquel Bernadas (que també ha fet un hat trick), Judith Baldris, Anna Gil i Laura Salvador.

FONTANELAS I MARTÍ IHC 6 (2/4) Laura Hernandez, Laura Salvador (1), Anna Gil (1), Marta Soler i Raquel Bernadas (3), equip inicial. Judith Baldris, Elba Garreta, Carolina Hernandez i Laura Balaguer.

BORBOLLA 1 (1/0)

IHC JÚNIOR 4 – FCB 2. EL MINI-CLÀSSIC, ARLEQUINAT

5 dies abans que Igualada HC i FC Barcelona es trobin a la fase final de la copa del rei, el sorteig ha volgut que hi hagués un aperitiu en categoria júnior d’aquest clàssic de l’hoquei. I en aquesta ocasió ” olives i vermuth” han estat pels igualadins. Tot i que els capitalins arribàven amb 3 baixes, els de Joan Doncel han fet un partit molt complet i ja dominaven el marcador a la mitja part per 1 a 0. Amb aquesta victòria el Xino torna a tancar un cap de setmana amb 3 victòries de 3 (1er equip, Nacional catalana i júnior) i el club un ple al 4 amb la victòria també de les noies del FONTANELLAS I MARTÍ IHC.

IHC JÚNIOR 4 (1/3) Isaac Larios, David Carles (1), Aleix Vera (2), Pep Vilaseca (1) i Edgar Peralta, equip inicial. Èric Vives, Cèsar “Teti” Vives, Martí Dalmases i Cesc Figuerola.

FCB 2 (0/2)

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *