MONBUS IHC 3 – BLANES 1. EL VÍDEO FUNCIONA

hoqueiFoto D.Figueras

El tècnic Francesc Monclús havia preparat una sorpresa als seus jugadors. Dins del vestidor i poc abans de començar el partit els ha passat un video especial per motivar-los de cara a un partit que era una autèntica final. La filosofia se centrava en 2 idees-força: Tot es decideix en els petits detalls i individualment no s’aconsegeuix res. I la realitat és que el vídeo ha fet un efecte immediat. Els jugadors han sortit a la pista ultra-motivats, han estat molt atents a tots els petits detalls, absolutament a tots, i han jugat com un equip. Ni el guió del millor vídeo podria haver dissenyat un millor final. 3 a 1 i 3 punts imprescindibles en el darrer partit del 2013.

TOT PASSA A LA PRIMERA MEITAT

Després del vídeo, el tècnic igualadí tenia encara un altre as a la mànega. Ha fet sortir Ton Baliu en el cinc inicial. Tot i que no havia entrenat amb normalitat en tota la setmana, el capità arlequinat ha serrat les dents, ha desafiat les molesties i s’ha carregat l’equip a l’esquena. Baliu ha fet 1 gol, n’ha donat un altre i ha estat omnipresent a la pista. El Ton ha estat el símbol d’un equip rebel davant de les adversitats (han hagut de remuntar un gol inicial en contra), convençut del seu joc (2 dels gols han estat fotocopiats en només 30 segons), intensíssim al darrera (Molas ha estat un exemple d’anticipació que s’hauria d’estudiar a totes les escoles d’hoquei), concentrat en la creació (amb el treball incansable de Pla o Jassel), esmolat al davant (Vives i Muntané han fet gols antològics) i amb la garantia permanent de l’Elagi a la porteria.

L’inici del partit ha estat clarament arlequinat. Els igualadins han tingut fins a 3 ocasions clares de marcar, aturades per una llegenda com Jaume Llaverola. El Blanes en canvi ha aprofitat un passi al segon pal mal tancat per avançar-se en el marcador. El 0 a 1 repetia escenaris de les últimes temporades amb els de la Selva dirigits per l’etern Francesc Bargalló, jugant amb el marcador a favor. Però l’IHC no estava disposat a repetir la mateixa escena. Primer ha disposat d’una FD per una caiguda de Pla després d’un slàlom marca de la casa. Vives no l’ha pogut aprofitar. Només un minut després Ton Baliu ha fet justícia. El capità han entrat a l’àrea per la lateral i ha penjat una bola amb efecte que ha sorprés Llaverola. La bola ja havia entrat però per si de cas Molas ha arribat puntual a la cita per acabar de matxacar la bola a la xarxa. De moment s’havia neutralitzat l’efecte Blanes.

El MONBUS ha fet trajecte cap a la victòria amb dos gols molt semblants en només 30 segons:

-Minut 20.20 el Ton assisteix Muntané dins de l’àrea. L’igualadí aguanta la bola amb molta sang freda, amaga el primer llençament i quan Llaverola feia la recessó del primer moviment li ha clavat una cullera impressionant a l’escaire dret.

– Minut 20.50. L’Oriol Vives fa una diagonal prodigiosa d’esquerra dreta i treu també una cullera potentíssima al mateix escaire que el Joanet.

Dos gols en mig minut que obrien la porta de la victòria. Porta que es podria haver obert de bat a bat si els àrbitres no haguessin anul.lat un tir exterior del Ton que ha acabat entrant a porteria. L’Igualada HC no h pogut anotar-se’l com el quart gol que donava tranquil.litat… però se n’anava als vestidors amb un prometedor 3 a 1.

L’ELAGI HO ATURA TOT

A la segona part el marcador no s’ha mogut. Tot i que el Blanes s’ha abocat a l’atac (bàsicament amb moltes pilotes penjades a l’àrea) Deitg ha estat, una vegada més, insuperable. Ho ha aturat tot. Literalment. Els visitants, desseperats, han provat també una defensa zonal per intentar robar boles però els de Monclús han demostrat que havien aprés la lliçó del vídeo i han estat perfectes en el control de la bola, en la circulació i en la selecció dels atacs. L’IHC ha disposat d’algunes ocasions claríssimes de trencar el partit de manera definitiva (especialment una jugada de fantasia de l’Oriol, amb regat a l’aire inclós, que ha acabat amb la bola al ferro). A la fi ni uns ni uns altres. Però el 3 a 1 de la primera valia. Valia per 3 punts per rebre l’entrada de l’hivern i gaudir de les festes amb tranquil.litat. Ara el MONBUS no tornarà a jugar fins el dia 5 a les 12 del migdia a la pista del Vilanova.

MONBUS IHC 3 (3/0) Elagi, Ton (1), Molas, Vives (1), Pla, equip inicial. Jassel, Muntané. Garreta, Vilaseca. A. Ferrer.

BLANES 1 (1/0) Llaverola, F.Bargalló, Garcia, Ridaura (1), Formatjé, equip inicial. PLaza, Fernandez.

GOLS: 0-1 Ridaura (m 10.41), 1-1 Ton (m 14.28), 2-1 J.Muntané (m 20.20), 3-1 O.Vives (m 20.50).

INCIDÈNCIES: 300 espectadors a les Comes. Al Pavelló s’han començat a vendre les samarretes d’aquesta temporada que tant èxit han tingut a un preu de 30 euros.

RAQUEL BERNADAS, MARIA DIEZ, IGUALDINES AMB TITOL EUROPEU

Les igualadines Raquel Bernadas i Maria Diez han quedat campiones d’Europa amb la selecció estatal després d’imposar.se a Portugal a la final per un sorprenent 7 a 0, amb hat trick de la Peke.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a MONBUS IHC 3 – BLANES 1. EL VÍDEO FUNCIONA

  1. Enric Bernadas diu:

    Moltes gràcies per seguir enrecordan-te de l’hoquei femení igualadí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *