MONBUS IHC 2 – LICEO 6. RIVAL DE FERRO. ÀRBITRES DE LLAUNA

hc liceoFoto D.Figueras

El Liceo de la Corunya ha demostrat la seva tremenda “pegada” a les Comes. Els herculins, dirigits magistralment per Jordi Bargalló,  han aprofitat molt bé les seves oportunitats i han trencat el partit amb un 0 a 4 en una bona primera part. A la segona, els igualadins han equilibrat el domini i han acabat amb un parcial de 2 a 2. El partit, però, ha quedat absolutament condicionat per un arbitratge horrorós de Sergi Mayor i Miguel Diaz, impropi de l’Ok Lliga. Amb un nivell baixíssim de coneixements, errades majúscules i taranna desafiant (Mayor ha arribat a encarar-se amb un espectador) la parella arbitral ha tret de polleguera als aficionats que els han acabat esbroncant com feia dècades que no es veia a Les Comes. L’Igualada HC no ha perdut per l’arbitratge (tot i que majoritàriament les errades han perjudicat molt més a l’equip de casa). Qui hi ha perdut és l’hoquei. En unes proporcions realment esgarrifoses.

ELS VISITANTS HO APROFITEN TOT

A un equip tant potent com el Liceo no li pots cedir ni un centímetre perque l’aprofita. El MONBUS, amb l’absència destacada de Sergi Pla per lesió, ha perdit una bola quan només es portaven 45 segons de joc i Josep Lamas ha avançat als herculins. El 0 a 1 era un molt mal inici de partit però un resultat “afrontable”. Però el Liceo s’ha trobat amb un obsequi arbitral amb un penal per peu inexistent de Met Molas (estava en carrera, allargant el braç per intentar robar una bola que li ha acabat anant al patí del darrere, el d’acompanyament). L’argentí Ordoñez ha aconseguit batre l’Elagi.

El problema de posar un bàrem “particular” sobre els penals de peu arriba quan a l’altra àrea n’apliques un altre. El 0 a 2 ha fet sòlid al Liceo que amb la comoditat d’un marcador regalat ha fet el el tercer en un bon remat creuat d’Eduard Lamas. Amb el 0 a 3 hi ha hagut una acció de peu de Jordi Bargalló dins de l’àrea que els àrbitres han ignorat. Això ha encés les Comes. I el termòmetre de la indignació no l’ha refredat un resultat que encara s’ha ampliat més (amb el segon gol d’Ordoñez). Un altre penal no assenyalat sobre Ton Baliu quan havia gunayat la posició amb un revers impossible, i una blava no mostrada per Bargalló per una traveta amb l’estic pel darrera han fet explotar definitivament el pavelló. No l’ha calmat ni un penal (aquest si xiulat) sobre el Ton que Jassel no ha pogut aprofitar.

Amb un marcador excessivament ampli i uns àrbitres de pena, les millor notícies pels arlequinats és que no semblaven disposats a llençar la tovallola. Això i la presència en pista d’un actiu David Carles que ha tornat a disposar de minuts de qualitat.

L’IHC EMPATA LA PART, MALGRAT TOT

El 0 a 4 posava molt difícil qualsevol remuntada. Però els de Monclús no han baixat els braços en cap moment. Fins el punt que la segona meitat ha acabat amb un ajustat 2 a 2. I això que el recital arbitral continuava. Mayor s’encarava a un espectador i el seu col.lega Diaz mal-arbitrava una entrada sobre Ton Baliu. Els col.legiats assenyalaven la 10 falta d’equip del Liceo quan en realitat la jugada era de targeta blava. El resultat sembla el mateix (FD) però no és igual quedar-te a 9 faltes o eliminar ja aquest perill. Un altre “paquetet” de la parella arbitral. L’Ori Vives ha transformat el penal en la segona acció (la primera l’ha rebutjat el pal) caçant la bola a l’aire i esmatxant-la dins amb ràbia acumulada.

Amb l’1 a 4 s’encenia una petita llumeta d’esperança. I més quan el MONBUS,. amb la sisena posada, ha disposat de 2 accions consecutives de Vives que ha salvat Malian. Aleshores als col.legiats no se’ls ha acudit res més que mirar de compensar totes les errades precedents i han expulsat el tècnic visitant Carlos Gil per protestar. El Liceo hauria de jugar amb 3. Era una oportunitat per intentar retallar diferències. Però compensació amb compensació es cura i Mayor i Diaz l’han tornat a vessar assenyalant penal en una caiguda involuntària de Vives dins de l’àrea igualadina que ha impedit un tir de Bargalló. Una altra errada catedralicia que l’ex-jugador de l’IHC no ha desaprofitat. 1 a 5 i altre cop 4 de diferència.

Els arlequinats, però, no han deixat de pedal.lar en cap moment. I Joanet Muntané s’ha inventat un costa a costa, amb bola magistralment amagada a la final i remat a mitja alçada que ha tornat a ajustar el marcador. Els dos equips estaben a una falta de la FD i encara podien passar moltes coses, però els dos àrbitres han fet el que segurament tothom hagués agrait si ho haguessin fet des del principi. S’han desantés de tot i del tot. Finalment el Liceo ha demostrat el seu joc col.letiu poderós i en una bona triangulació dins de l’àrea han establert el definitiu 2 a 6. Després de fer caure el primer i el tercer, ara no s’ha pogut fer el mateix amb el segon. I la setmana que vé toca el cinqué (i a l’altra el quart)… seguim estant en un Tourmalet previ a la Final a 4 de la Cers, de la que avui se n’ha de conèixer la seu.

MONBUS IHC 2 (0/2) Elagi, Ton Baliu, Met Molas, O. Vives (1) i Jassel, equip inicial. J.Muntané (1), D.Carles. P.Vilaseca, N.Garreta i A.Ferrer

LICEO 6 (4/2) Malian, J.Lamas (2), E.Lamas (1), J.Bargalló (1), L.Ordoñez (2), equip inicial. Lòpez, Perez, Carballeira i Prada.

GOLS: 0-1 J.Lamas (m 0.45), 0-2 Ordoñez penal (m 7.41), 0-3 E.Lamas (m 14.51) 0-4 Ordoñez (m 19.08). SEGONA PART. 1-4 O.Vives FD (m 9.30), 1-5 J.Bargalló (m 19.50), 2-5 J.Muntané (m 21.43), 2-6 j.Lamas (m 23.21).

INCIDÈNCIES: 500 espectadors a les Comes que han reprobat la nefasta actuació arbitral amb una sorollosa xiulada, la més forta que es recorda en tot aquest segle. Aplaudiments, en canvi, per un rival potent, encapçalat per l’admirat Jordi Bargalló.

NOISY LE GRAND 3 – ALCORCON 4. 3 IGUALADA TÉ 3 CAMPIONES D’EUROPA

ALCORCON

Foto Manolo Del Moral

Teresa Bernadas, Raquel Bernadas i Maria del Moral són des d’aquest diumenge campiones d’Europa. El seu equip actual, l’Alcorcon, s’ha imposat a la final a les franceses del Noisy per 3 a 4, amb un gol de la Raquel. Aquest és el primer títol europeu de les igualadines i també del club madrileny.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *