MONBUS IHC 0 – LICEO 3. SHEDHA I PRADES-BURGOS DECIDEIXEN EL PARTIT

x LICEOFoto D. Figueras

El Liceo ha arribat a les Comes amb el seu últim fitxatge, el porter argentí Grimalt. Però la porteria l’ha defensat encara Alvaro Shedha. I el jove porter del planter ha demostrat que potser no calia el viatge transoceànic. Shedha ho ha aturat tot, incloses 3 FD i un penal i ha fet que l’IHC es quedés a zero per primera vegada a la temporada. Ell ha estat la primera clau del partit.

La segona han estat els dos àrbitres. Prades i Burgos. És cert que si es miren les estadístiques errors i encerts s’equilibren pels dos equips. Però també ho és que són més trascendents les decisions que es prenen amb el 0-0 al marcador que quan el partit ja està trencat amb el 0 a 3. I en aquest sentit la primera targeta blava a Pla que ha suposat la FD del 0 a 1  ha estat, si més no, molt rigurosa. I el penal no assenyalat a Ton Baliu del que ha arrencat el 0 a 2 ha estat claríssim per tothom menys pels dos col.legiats. Aquesta ha estat la jugada decisiva perquè si s’assenyala el penal (es marqui o no) el que segur que no es marca és el 0 a 2 que vé de la continuació d’una jugada que s’hauria aturat. El gran Oriol Bargalló amb el que hem discutit bona part de les jugades conflictives durant el partit  (amb parers contraposats però amb la certesa que la raó la tenia sempre ell) ha concedit que el penal l’era tot i que els àrbitres han donat una llei de l’aventatge que potser tenia llei però gens aventatge. 

La tercera clau ha estat la mala sort. Dos dels 3 gols han arribat de rebot i en només 50 segons. El 0 a 2 de Lamas a falta de 2 segons pel final de la primera meitat i el 0 a 3 quan es portaven 51 segons de la segona han acabat d’esmicolar un partit que ja estava molt costa amunt. Tots dos han vingut de rebot. Una de les poques maneres de batre un també extraordinari Elagi.

La quarta i última, i potser la més important per que és l’única sobre la qual s’hi pot fer alguna cosa, ha estat la falta d’encert igualadí davant de porta. Especialment a pilota aturada. A banda de les 3 FD (Pla, Molas i Ton i del penal (Jassel ja a lúltim minut)els igualadins han tingut incomptables ocasions de marcar… de remat exterior, d’entrades interiors, de contres, d’un contra porter, amb 2 superioritats… El MONBUS ha arribat més que els corunyesos però aquests han tingut molta més efectivitat. Tercer partit del Tourmalet. Tercera derrota. Però com en els altres dos l’equip ha competit, fins a l’últim segon. A l’espera de millor resultats el camí segueix sent treballar.

MONBUS IHC 0 Elagi, Ton Baliu, Met Molas, Sergi Pla i Dani Lòpez equip inicial. Jassel, Muntané. Edgar, Garreta i À. Ferrer.

LICEO 3 (1/2) Shedha, E.Lamas, J. Lamas (2), J.Bargalló i T.Perez (1), equip inicial. O.Vives, P.Bargalló, Carballeira.

GOLS: 0-1 Perez FD (m 7.40), 0-2 J.Lamas (m 24.58). SEGONA PART. 0-3 J.Lamas (m 0.51).

INCIDÈNCIES: El partit contra el Liceo ha significat el retorn a una convocatòria de Nil Garreta un cop recuperat de la seva lesió

800 espectadors a Les Comes (la segona millor entrada de la temporada). Els aficionats han rebut amb una ovació l’ex-arlequinat Oriol Vives i també ha recordat amb simpatia Jordi Bargalló per la seva etapa a Igualada.

Un centenar dels espectadors eren membres de l’expedició del club basc Urdaneta de visita a Catalunya. A la grada també hi havia l’entrenador del FC Barcelona Ricard Muñoz, rival directe dels herculins en la lluita pel títol.

El partit ha suposat una retrobada amb ex-jugadors de l’IHC com el ja esmentat Oriol Bargalló i també David Càceres (el jugador que més temporades ha vestit la samarreta arlequinada). L’històric “doble 88” era a les Comes amb motiu d’un reportatge sobre els mites esportius de la periodista barcelonina Mònica Santos. En el reportatge també hi apareixen l’actual capità igualadí Ton Baliu i un dels nens del planter, Luca Xaus del pre-benjamí d’iniciació, els més petits del club. La mevaweb us oferirà aquest reportatge un cop estigui publicat.

IHC SUB-23 7 – S.CUGAT 4 REMUNTADA DE PRE-MAMBO

Els joves del sub-23 han hagut de pedalar molt fort per emportar-se els 3 punts davant d’un rival directe com el Sant Cugat. Els arlequinats que han començat marcant (un gol al primer minut d’Albert Querol) han vist com els visitants li donaven la volta al marcador amb 3 gols en 5 minuts. Però els igualadins han anat pujant d’intensitat i han anat recuperant el desaventatge fins que li han donat la volta al marcador (i s’han quedat a només un gol del mambo). Els gols de l’IHC els han fet Querol (2), Mèndez (2), Edgar, Bassols i Garreta.

Amb aquest resultat l’Igualada deixa a 6 punts el Sant Cugat i té a tocar dels dits la classificació per la copa d’hivern.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *