MONBUS IHC 2 – SPORTING LISBOA 3. UN GOL D’OR A LA PRÒRROGA MANTÉ EL MALEFICI

 

 

 

 

image

El MONBUS IHC ha quedat fora de la final de la Copa de la Cers per un gol d’or de FD a la pròrroga. Els igualadins han tornat a tenir la sort en contra com a Torres Novas (aquell llençament de penal mal gestionat pels àrbitres contra el Liceo), com a Forte Dei Marmi (als penals davant del Breganze). Aquest cop una falta  a mitja pista penalitzada amb blava a Ton Baliu ha suposat la FD que ha transformat el capità portugués Figueira. Un tir directe que ha acabat amb el somni d’un equip absolutament compromés (les llàgrimes del Ton o del Met han desconsolat les Comes) i d’una afició que ha omplert absolutament el pabelló en la millor entrada de l’última dècada. El comportament de l’afició ha estat la gran victòria igualadina en aquesta Final Four.

L’SPORTING A FAVOR DE MARCADOR

El primer remat de l’IHC ha estat tot un presagi. Minut i mig de partit i míssil del Ton al travesser. El gol seria car. Fins a 7 ocasions arlequinades en els primers 10 minuts. Fins i tot un penal que Baliu no ha pogut aprofitar. Tot podria haver canviat si l’IHC hagués pogut posar-se per davant. Un dels objectius era impedir que ho fessin els lisboetes. Però al final l’Elagi no ha pogut evitar una genialitat de Pinto que ha avançat als leões. Pla podria haver empatat un minut després amb un altre penal (aturat en aquest cas per l’internacional Guirâo). Si que ho ha fet Ton Baliu, només 30 segons després, culminant una cntra amb un tir creuat des de la lateral. Semblava que s’havia neutralitzat el perill però només un minut després l’Sporting ha tornat a avançar-se amb un gol afortunat de Lesna. Amb l’1 – 2 s’ha arribat al descans.

PERSEVERÀNCIA FINS A EMPATAR

El MONBUS ha afrontat la segona meitat amb la necessitat de superar la teranyina defensiva portuguesa sense desprotegir Elagi Deitg. Els jugadors visitants han jugat a esgotar el temps de posessió en cada atac. I així s’han anat esmunyint els minuts. Amb els igualadisns posant a prova Guirâo i els blanc-i-verds congelant la bola. El gol de l’empat no ha arribat fins a falta de 2 minuts i mig per acabar. Una targeta blava per una falta sobre Baliu ha permés que Met Molas llençés una FD. I tot ha sortit com l’havia assajat tantes vegades Molas (a instàncies del detallista Joan Pont). Fixar Guirâo al pal esquerra i trencar cap a la dreta, esperar l’estirada desesperada del porter lusità i superar-lo amb un globus. La jugada ha sortit perfecta i Les Comes s’han enfonsat. 

El partit se n’ha anat a la pròrroga. El fantasma del gol d’or ha flotat en l’ambient. L’ha tingut l’IHC en una pilota que s’ha passejat per la línia de porteria sense que ningú encertés a allotjar-la dins. En canvi l’Sporting no ha desaprofitat una FD, un punt rigurosa, marcada per Carmazzi i Barbarisi. El gol de Figueira els ha portat a la final. 

MONBUS IHC 2 (1/1/0) Elagi, Ton (1), Met Molas (1), Pla, Dani, equip inicial. Jassel, J. Muntané. Teti Vives, N.Garreta. Àlex Ferrer.

 

SPORTING L. 3 (2/0/1) Guirâo, Figueira (1), Moreira, T. Santos Losna (1), J. Pinto (1), D.Poka Oliveira.

GOLS: 0-1 Pinto (m 19.39), 1-1 Ton (m 20.44), 1-2 Losna (m 21.47). SEGONA PART. 2-2 Met Molas FD (m 22.31). PRÒRROGA. 2-3 Figueira FD (m 3) Gol d’or.

INCIDÈNCIES: Ple absolut a les Comes amb més de 1200 persones. Comportament espectacular dels aficionats igualadins, que líderats per Front Tauró, han animat abans, durant i també després del partit (els jugadors igualadins, tot i estar absolutament desfets, han tornat a sortir a la pista per agrair-los el seu suport (en un moment màgic de comunió jugadors-aficionats que aventuren alegries futures).

A la llotja l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el secretari general de l’Esport de la Generalitat, l’ex-IHC Ivan Tibau. I a les grades jugadors de l’Ok LLiga com Tomàs del Lleida o Reinaldo del FCB, tècnics com Lòpez del Noia i ex-arlequinats com Pep Torras. 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *