IHC RIGAT 5 – VIC 0. EL DEBUT SOMIAT … I AMB RÈCORD ESTRATOSFÈRIC!

Ha estat el debut somiat per l’equip, que és el més important. Començar guanyant en una competició tant dura com l’Ok Lliga pot tenir la seva trascendència. Fer-ho amb golejada i amb marcador a zero és millorar encara més les sensacions. I convertir-se en el primer líder de la competició, acaba sent una recompensa al treball duríssim de tot l’estiu.

També ha estat el debut (o redebut) somiat pel Ton. Que ha fet el primer gol oficial de la temporada en el seu retorn a Les Comes.

Però sobre tot ha estat el debut somiat per Martí Busquets, el jove jugador del juvenil de l’IHC, a qui Ferran López ha fet sortir a la pista a falta de 2 minuts per acabar i que instants després, en el 24.19, ha marcat el seu primer gol a l’Ok Lliga amb un gran remat al segon pal que ha fet esclatar el pavelló.

A més Busquets, integrant de l’equip infantil campió de Catalunya i Espanya(a la foto veiem els seus companys felicitant-lo pel seu debut), literalment ha esmicolat tots els registres de precocitat de la història del club. Amb 15 anys, 9 mesos i 9 dies s’ha convertit en el jugador més jove de jugar a l’Ok Lliga, superant els 16 anys, 10 mesos i 7 dies del mateix Ton Baliu (i de pas també les xifres de dos autèntics símbols de la base com són Roger Bars i Tety Vives).

Un rècord absolutament estratosfèric que només deixa intocable el registre extraordinari de Joan Carles que va debutar amb el primer equip l’any 1980 amb només 14 anys, 8 mesos i 14 dies. L’única diferència entre els dos és que el debut d’aquest mite arlequinat es va produir en un moment que l’equip jugava a la Primera Espanyola i ara Busquets ho ha fet a l’Ok LLiga. Per tant el noi del planter, amb el seu segon lloc general,  podrà lluir en solitari el títol del “més jove” de tota la història del club a la màxima competició estatal.

PICAR PEDRA

La primera part de l’IHC ha estat de les de gruar sense pausa però sense pressa. Els de Ferran López han tirat de paciència i han sabut esperar el moment per trencar un bon sistema defensiu ideat per l’ex-IHC, Quim López, per un Vic curt de banqueta. 

Però l’Igualada estava escardant amb perseverància la rereguarda visitant. I el gol semblava que no trigaria a arribar. El primer avís seriós ha estat un remat de Ton Baliu al ferro (el primer dels 5 que els igualadins farien durant tot el partit). Això passava en el 9.03  i 4 minuts després el mateix Baliu obria el marcador. Amb un gol marca de la casa. Un d’aquells gols tant enyorats en els dos anys que ha estat a Portugal. El capità igualadí ha recuperat bola a la zona de fons, ha entrat a l’àrea pel pal curt, ha anat obrint-se en diagonal cap a la dreta i quan ja ha superat la sortida de Burgaya ha col·locat amb precisió la bola a l’escaire.

L’Igualada ha sabut jugar amb aquest 1 a 0. Sense precipitacions. I ha disposat de dues bones accions del Ton (un tir al travesser i una contra amb Pla sobre la botzina) per ampliar el marcador. Amb l’1 a 0 s’ha anat al descans.

MODE FESTIVAL

La segona part ha estat un fiblor de joc dels igualadins. L’equip ha aconseguit molt d’hora el premi que se li havia resistit a la primera meitat. Al minut i mig Bars ha teledirigit un míssil a l’escaire des de la lateral esquerra. Era el 2 a 0. Un minut més tard, els vigatans han disposat d’una FD per reduir diferències però Urbano l’ha enviat al pal. De pal a pal perquè els “rigats” han estavellat un altra bola al ferro, en un remat del mateix Bars.

Sergi Pla ha acabat de trencar el partit amb un llançament creuat potentíssim. I Tety Vives l’ha fet miques en la segona opció de la FD per 10 faltes d’equip. El Tety ha agafat el rebot, i ha aixecat la bola amb gran tècnica i l’ha picada cap avall, fent-la passar per sota cames del porter visitant.

Amb el 4 a 0 l’IHC no ha aixecat el peu de l’accelerador i Méndez ha tingut el gol a tocar amb dues rematades més al ferro. És cert que en aquesta fase, l’equip ha cedit masses contres al rival i que ha hagut d’aparèixer un gran Elagi per impedir 5 bones oportunitats del Vic.

I ha estat en el tram final quan Ferran López li ha donat l’alternativa a Martí Busquets que 1 minut i 19 segons després d’haver entrat a pista ha aconseguit signar el 5 a 0 amb una magnífica rematada a l’escaire canviat, arribant al segon pal. Ha estat el colofó a la tarda del “debut més somiat de tots”.

Ara els arlequinats treballaran dilluns, dimarts, dimecres i dijous pel pròxim partit de l’Ok Lliga, dissabte a la difícil pista de l’Ateneu Agrícola de Sant Sadurní. Però de moment l’equip pot gaudir, com ja ha fet en el mateix vestidor amb molt bon humor, del resultat i fins i tot del primer liderat de la competició. I aviat també ho podrà fer amb les tradicionals pastes que Busquets haurà de portar per celebrar el seu debut.

IHC RIGAT 5 (1/4) Elagi Deitg, Ton Baliu (1), Met Molas, Roger Bars (1), i Sergi Pla (1), equip inicial. Tety Vives (1), Oriol Vives, Jordi Méndez, Martí Busquets (1). Manel del valle.

CP VIC 0 (0/0) Burgaya, Jassel Oller, Galan, Terns i Urbano, equip inicial. Tirso, Sánchez,

GOLS: 1-0 Ton Baliu (m 13.20). SEGONA PART. 2-0 Bars (m 1.37), 3-0 Pla (m 5.30), 4-0 Tety, 5-0 Martí Busquets (m 24.19)

INCIDÈNCIES: 400 espectadors a Les Comes. Àrbitres Daniel Villar, del col.legu Gallec, i David Calonge de la territorial catalana. L’àrbitre assistent ha estat Francesc Borell.

A la mitja part s’ha homenatjat a l’equip infantil campió de Catalunya i Espanya (els integrants de l’equip i el cos tècnic han rebut un rellotge en reconeixement a la seva gran temporada). Precisament un dels integrants d’aquest equip, Armand Pujadó, ha hagut de ser atès pel metge del club, LLuís Cañamares, d’una trepitjada al dit en un partit de júniors. Se li ha immobilitzat el dit i els primers càlculs apunten a 3 setmanes, fet que faria perillar la seva participació a l’Eurohockey sub-17 que es disputarà a Blanes el primer cp de setmana d’Octubre.

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *