COMPETITIUS I VALENTS PER SANT SADURNÍ

L’IHC RIGAT ha tancat aquest dijous una setmana molt intensa d’entrenament per preparar el partit de dissabte a l’Ateneu contra el Noia (2/4 de 8 amb arbitratge de Rubén Garcia i Jonathan Sánchez). Serà un dels desplaçaments més complicats de tota la lliga. El mateix entrenador arlequinat, Ferran López, reconeix la dificultat del rival: “és un dels equips més complexes de l’Ok Lliga i a casa seva encara més. Sabem que és un rival intens , vertical, contundent en defensa, i per això caldrà un bon pla i un bon full de ruta. I això és en el que hem treballat”.

Les estadístiques indiquen que la de Sant Sadurní és una de les pistes que pitjor se li donen als igualadins. En els últims 10 anys l’IHC només hi ha pogut guanyar dos cops i n’ha empatat dos més. Els cavistes s’apunten 6 victòries, tot i que l’últim precedent, a pista neutral, va ser el 3 a 0 dels arlequinats als quarts de final de la copa. Tot i les dificultats Ferran López és ambiciós: “No és un rival qualsevol, cal atacar-lo i defensar-lo d’una manera concreta. I això ho hem preparat bé. Tinc moltes ganes de veure com els jugadors disputen i competeixen aquest partit. Competitius i valents per anar a buscar els 3 punts”.

Els “rigats” han fet aquest dijous una sessió de vídeo i treball tàctic, en un entrenament més suau que els anteriors perquè ja es tenien els conceptes preparats. El tècnic arlequinat ha tornat a convocar el juvenil Martí Busquets “perquè es mereix la continuïtat, la lliga és molt llarga i tothom tindrà temps de venir”. Precisament el ressò del seu rècord de debut precoç segueix generant comentari. L’últim, el d’una veu amb molta autoritat per parlar de debuts i jugadors joves. L’autèntic home rècord de la història de l’Igualada, l’ex-jugador i ex-tècnic del club, Joan Carles.

JOAN CARLES: TANT DE BO UN DIA EM PRENGUIN EL RÈCORD PERÒ PREFEREIXO QUE N’HI HAGI MOLTS MOLT A PROP I QUE PUGUIN TENIR L’OPORTUNITAT DE JUGAR

P- Què sents tu que saps el que significa, de veure nois tant joves arribar al primer equip?

J.CARLES- En clubs com l’Igualada HC on hi ha tanta base, i on confien tant en els nanos joves, és molt maco i molt important quan tenen aquestes edats, a partir de 16 anys, que es cregui amb ells, que tinguin l’opció de jugar amb gent més gran, perquè són edats en que són com esponges. Si tenen bona capacitat d’aprendre i els poses en situacions límit i complicades amb gent més gran, avancen molt més…. Content, per això. Perquè hi hagi aquesta valentia de fer-ho.

P- I al Martí que ha aconseguit aquesta fita de jugar primer amb els sèniors que amb el seu equip de juvenils… què li diries?

J.CARLES- Jo diria que les coses estan marcades i és el seu moment. L’entrenador el deu veure amb qualitats per donar-li aquesta confiança, el partit també hi ajuda. Avui en dia és molt difícil poder jugar a l’Ok Lliga i el partit devia anar prou bé perquè l’entrenador assumís aquest risc… però bé aprofitar-ho al màxim i ja està. El jugador el que ha de pensar sempre és doneu-me 5 minuts que us demostraré el que se fer. I suposo que el Martí te aquest caràcter per poder-ho fer.

P- De tota manera per extraordinari el teu rècord… aquells 14 anys, 8 mesos i 14 dies (un any sencer més jove que el Martí) … un rècord tant superlatiu que sembla impossible que te’l puguin prendre no?

J.CARLES- Això del rècord…. ja no ho recordo molt bé. Jo diria que va ser degut a les circumstàncies, no?. Em, va anar molt bé que no hi havia molts jugadors en aquells moments i si no recordo malament a vegades jugava amb infantils, juvenils i el primer equip el mateix dia. Són circumstàncies i moments… i això que et deia … l’entrenador que sigui valent de fer debutar un nano tant jove… però tant de bo em superin i si no, que estiguin tots molta prop… que hi hagi un entrenador com el Ferran que aposti pels nanos joves garanteix un bon nivell pel futur de l’Igualada. És molt important,… tots quests aque han arribat ara, el Tety, el Roger, han tingut la gran sort de poder aprofitar aquests moments de crisi, que potser no hi ha tants diners per fer fitxatges i s’ha d’apostar més per la base… que ho aprofitin i endavant. I el meu record tant de bo qualsevol dia me’l prenguin, però prefereixo això que hi hagi molts joves que tinguin l’oportunitat, que no pas que tinguin un rècord perquè de fet no és comparable.

P- Per un noi com tu que va sortir del planter i que després com a entrenador sempre va apostar pel planter deu ser una satisfacció veure l’Igualada actual no?

J.CARLES- Si, és molt important que hi hagi aquest camí obert. Quan tenen 16,17,18 anys han d’estar allà a les portes de competir i tenir minuts… i això els entrenadors ho poden fer si hi ha nivell… per això toca serrar les dents, els nanos joves, entrenar bé, quan poden entrenar amb el primer equip donar-ho tot i estar al nivell i diria que de planter n’hi ha ja hem vist ara en els campionats d’Europa el que hem aconseguit, i els campionats de Catalunya i Espanya… i vol dir que hi ha una bona fornada i pot haver un gran equip d’aquí a pocs anys a l’Ok Lliga.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *