IGUALADA, CIUTAT EUROPEA DE L’ESPORT 2019

L’IHC RIGAT juga aquest dissabte a les 7 contra el Lloret (en partit transmés per televisió) amb arbitratge de Sergi Mayor Olivan i David Cantos Bonales (Gerard Escobar en serà l’àrbitre auxiliar). Serà una bona oportunitat de transmetre el potencial esportiu de la ciutat just el dia que Igualada ha aconseguit una fita històrica en el reconeixement de la seva força en aquest ambit. 

 La capital de l’Anoia ha estat elegida Ciutat Europea de l’esport 2019. La ciutat ha aconseguit aquest reconeixement després d’haver treballat per aquesta candidatura des de fa més d’un any, des del gener del 2017. Igualada es converteix en l’única ciutat de Catalunya que tindrà aquest reconeixement l’any vinent, perquè Reus, que era l’altra candidata,  ha quedat fora de l’elecció final. L’alcalde de la ciutat, Marc Castells, ha rebut la confirmació per carta i ell mateix ho ha fet públic en un acte oficial a l’Estadi Atlètic Municipal davant de diferents representants dels clubs esportius de la ciutat, entre ells una nodrida representació de l’IHC RIGAT, amb el president Manel Buron al capdavant, diversos membres de la junta directiva, el capità del primer equip Ton Baliu i alguns companys seus a la plantilla sènior del club.

El mes de maig Igualada va rebre el comitè de la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), un jurat internacional integrat per membres de diferents nacionalitats, que va valorar in situ la candidatura de la capital de l’Anoia. 

L’elecció de “Ciutat Europea de l’Esport” suposa un reconeixement de les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar el nivell general de salut dels seus habitants.

Un reconeixement que implica, entre altres, una major visibilitat internacional (tant per les ciutats distingides com pels seus esportistes i clubs), i  ajuda a tenir una major capacitat per captar esdeveniments esportius de rellevància. 

Font Ràdio Igualada.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *