IHC RIGAT 4 – LLORET 2. REMUNTADA ÈPICA

L’Igualada ha protagonitzat una remuntada extraordinària aquest dissabte a Les Comes. Gràcies al testimoni de les càmeres d’Esports 3 el món de l’hoquei ha pogut assistir a un exercici de superació i confiança propi del equips forts i amb caràcter. I és que el partit ha començat de la pitjor manera possible: amb els visitants avançant-se per dues vegades en el marcador. Si als de la Costa Brava els dones el marcador et poden esmicolar amb el seu hoquei control, les seves possessions llargues, la seva defensa d’ajudes i les contres esmolades. Era, efecte, el pitjor escenari pels igualadins però l’equip ha sabut aguantar el cop, pensar sobre la pista i executar, de manera inexorable, el pla que els havia de conduir directament a la remuntada. I així ha estat.

El pla s’ha activat després que Moisès avancés al Lloret desviant a la xarxa un remat llunyà de Plaza i que el mateix Plaza marqués el segon en una contra (just després d’una grandiosa oportunitat dels arlequinats per empatar). Era tot just el minut 8 de partit. Si els igualadins s’haguessin deixat emportar pel joc anestèsic del Lloret els punts haurien volat cap a la Costa Brava. Però han decidir fer un acte de rebel·lió i han agitat al màxim el partit. A base de contraatacs, de remats constants… velocitat, intensitat, rapidesa… tot per evitar l’efecte del verí… El partit no es podia adormir. I els de Ferran López l’han despertat del tot.

Primer, precisament amb una d’aquestes contres, conduïda per Jordi Méndez, que s’ha fet una selfie (bola robada per ell, transició ràpida individual i remat al primer pal i rasa). Era l’1 a 2 que obria l’esperança. Per acabar-la de fer realitat s’hauria d’esperar a la segona meitat.

NOMÉS UN EQUIP EN PISTA

La segona part ha estat totalment rosa (avui era l’últim partit de la campanya en favor de la lluita contar el càncer de mama). Ton Baliu ha empatat el partit molt ràpid (minut 2) amb una “cullerassa” a l’escaire en el servei d’un penal. Tot i el bon joc local el 2 a 2 s’ha mantingut en el marcador durant 16 minuts més (i això que els visitants han hagut de fer sortir el porter reserva, Perarnau, i jugar en inferioritat per una targeta blava al titular, Serra). Ni així s’ha pogut trencar el pany i forrellat dels lloretencs. Fins que a falta de 7 minuts Bars ha desviat a la xarxa un passi interior. 3 minuts més tard ha vingut la sentència quan Oriol Vives s’ha internat a l’àrea pel vèrtex i ha enviat una canonada a l’escaire.

Definitivament la remuntada s’havia fet realitat i els punts es quedaven a Les Comes. Els igualadins afrontaran amb aquests 12 punts a la classificació un altra setmana de jornada doble. El dia 1 a Alcobendas i diumenge al migdia a Lleida. Molts quilòmetres per un equip que ha demostrat que no l’importa pedalar en pujada.

IHC RIGAT 4 (1/3) Elagi Deitg, Ton Baliu (1), Roger Bars, Tety Vives i Sergi Pla, equip inicial. Oriol Vives (1), Met Molas i Jordi Méndez (1). Aleix Marimon i Manel del Valle.

LLORET 2 (2/0) Serra, Plaza (1), Moisés (1), Ll. Grau i A. Grau, equip inicial. Ferrer, Le Derre, Gelmà i Perarnau.

GOLS: 0-1 Moisés (m 2.09), 0-2 Plaza (m 8), 1-2 Méndez (m 15.04). SEGONA PART. 2-2 Ton Baliu penal (m 1.51), 3-2 Bars (m 18.20), 4-2 O.Vives (m 22)

INCIDÈNCIES: Transmissió en directe del partit pel canal Esports 3 de Televisió de Catalunya, amb el seleccionador català Jordi Camps de comentarista. Ha estat l’últim partit en el qual l’IHC ha portat la samarreta rosa de la campanya Suma’t en contra del càncer de mama. I el primer després que Igualada fos elegida Ciutat Europea de l’ESport 2019.

Foto X. Garcia

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *