TORRENTS I MARIMON, PRESELECCIONATS PER LA SUB-19 ALS WRG

Els jugadors juvenils de l’IHC Guillem Torrents i Aleix Marimon han esat preseleccionats per la sub-19 que participarà als World Roller Games 2019 que es disputaran a Barcelona del 29 de juny al 5 de juliol. La llista que ha donat el seleccionador Sergi Macià, la formen el següents jugadors:      

Porters
Gerard Pérez – CE Arenys de Munt           
Jordi Pons – CH Cadí
David Vílchez – CP Manlleu           
Guillem Torrents – Igualada HC    

Jugadors
Aleix Ordóñez – Barça Lassa         
Martí Gabarró – Barça Lassa         
Oriol Llenas – Barça Lassa 
Sergi García – Barça Lassa
Sergi Duch – CE Lleida Llista Blava         
Aleix Marimon – Igualada Rigat  
Oriol Ramírez – CP Manlleu          
Dídac Alonso – CP Manlleu
Roc Pujadas – CP Manlleu  
Tomas Villares – Compañía de María      
Joan Pujalte – HC Sant Just
Pelayo Álvarez – Oviedo Roller HC      

Els jugadors que formen part de la llista entrenaran al CAR de Sant Cugat els dies 21, 22 i 23 de maig. Un cop completada la sèrie el seleccionador donarà la llista definitiva. La mevaweb ha pogut parlar amb Sergi Macià de com veu la selecció, els WRG i el nivell de la base en general.

S.MACIÀ: EL NOSTRE OBJECTIU NO ÉS GUANYAR SINÓ FORMAR JUGADORS MÉS VERSÀTILS

P- Sergi, acabes de donar la llista de pre-seleccionats pels WRG. Com veus el grup? Que n’esperes?

S.MACIÀ- Estem treballant des del mes de setembre del 2018, tot just acabat de guanyar l’Europeu de Portugal. Hem fet diferents controls i partits amb combinats. És un grup molt divers. No hem tingut el temps adient per treballar com l’any passat , ja que el canvi de l’edat de S-20 a S-19 no ha permès treballar la quinta del 2001 com m´hagués agradat.  Tot i així són jugadors amb molta il·lusió i actitud, com ho han demostrat en cada control al que han vingut. Hem esperat a acabar campionats per valorar totes les opcions. Hem pre-seleccionat els 16 que més s´ajusten a la forma de jugar. Ara hem de filtrar fins arribar als 10 que més s´adaptin al model que tenim.

P- Com preveus la competició? On seran les claus?

S.MACIÀ- La competició sabíem que vindria pel sorteig. Juguem el primer partit amb l’Argentina i això marcarà els WRG ja que defineix encreuaments, partits i logística de gestió. Hem d´arribar en estat òptim per competir el primer dia a un nivell alt.  El grup és fort  i a mi m´agrada per estar cada dia dintre del campionat. Xile ha millorat i serà un rival a tenir en compte també. I a partir del grup, esperar quins son els equips que ens poden quedar per següents eliminatòries i gestionar-ho. Però l’Espanya -Argentina del dia 29 és la clau i hem de tenir tot un Pavelló, a l’Olímpic de Vilanova, empenyent. 

P- Què en saps del nivell dels rivals en aquestes edats?

S.MACIÀ- L’Argentina que porta treballant des de fa mesos i Portugal  (Campiona d’Europa en aquesta generació) crec que són els rivals forts. Xile, sot-campiona de Sudamèrica ja ho va posar molt difícil a l’Argentina. Per altre banda, Itàlia sempre arriba i és complicada de superar si no estàs al nivell adient. La resta, Colòmbia, EEUU i Suïsa seran rivals a valorar en el campionat.

Tal com vam fer a l´europeu, hem d’assolir un estat òptim amb molta perillositat . Hem de ser molt forts com equip i si hem d´arribar 4 cops més que el rival ho farem.

P- Els WRG poden ser la gran aposta per fer créixer l’hoquei?

S.MACIÀ- Ho està sent. Per la ciutat, per com s’involucren les Federacions i perquè es viurà amb intensitat 

P- Ets un referent en el món de l’hoquei. Coneixes molt bé la base des de fa molt temps i també el món sènior (on després els nois han d’intentar arribar) Com veus el nivell de la base de l’hoquei català i espanyol en aquests moments? Què t’agrada i què et preocupa? Com veus les generacions que venen pel darrere?

S.MACIÀ- La base és un pilar per un club i per la Selecció. El treball dels clubs és vital i ens ajuda a tenir jugadors amb virtuts per  guanyar campionats. Però el nostre objectiu no és guanyar, això n’és una conseqüència. Volem formar i ajudar als clubs fent jugadors més versàtils. El nivell nostre és alt, però la resta de països també treballa, per la qual cosa hem de fer més.

La meva forma de jugar potser condiciona  a que no estan els millors, sinó els adequats. L’hoquei ha de fer un canvi, entre tots el podem fer millor i més atractiu pel públic. Més valents i prioritzar la formació i no els títols. Gaudir jugant .

P- En aquests moments, que tenim molts jugadors jugant fora, podem estan tranquils de les fornades que pugen pels forats que queden a l’Ok LLiga?

S.MACIÀ- Sempre tindrem jugadors que aniran sortint, però el difícil és que s’aposti per ells. Jugadors joves que juguin minuts a l’Ok lliga o es formin en altres categories. Però que juguin. Hi han clubs on la filosofia és aquesta. Els que han marxat és per un poder econòmic que aquí només poden competir 1 o 2 equips. Per això hem de treballar més. Si es vol es pot.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *