TXEMA NOCERA: SEMPRE TREBALLO LA PREPARACIÓ FÍSICA DINS DE PISTA REPRODUÏNT SITUACIONS DE PARTIT

P- D’entrada gràcies per acceptar de venir a treballar amb nosaltres…com ha estat el procés que t’ha portat a ser el preparador físic del primer equip de l’IHC?

TXEMA NOCERA- Al contrari! Gràcies a vosaltres per donar-me l’oportunitat de poder tornar al món de l’hoquei patins en la seva màxima categoria.

Doncs la meva arribada a l’Igualada s’ha produït de manera casual. El club necessitava una col·laboració en el tema de la preparació física després de fitxar en Cesc Linares, entrenador amb qui vaig treballar en bona harmonia durant tots els anys que vam ser al Barça i gràcies a en Ramon Riverola (amic i company), arribo al club.

P- Què suposa per a tu venir a l’IHC ?

TXEMA NOCERA- Com comento, és una oportunitat per retornar a la màxima competició de l’hoquei patins, després d’una “aturada tècnica” per dedicar-li temps a la família.

P- Què et sembla l equip (esportivament però també físicament)?

TXEMA NOCERA- És evident que estic en un històric d’aquest esport, que ha d’estar lluitant per fer grans coses i tenir una rellevància en la màxima competició i en una de les millors lligues. L’estat físic de l’equip no em preocupa massa. Crec que el meu antecessor va fer una bona feina i que no tindrem cap problema en aquest sentit. A més, tots tenen un treball per fer durant l’estiu i tota la pretemporada per endavant. El que està clar és que treballaran de valent tant en la meva parcel·la, com amb en Cesc i en Gabri.

P- Quin tipus de treball heu preparat amb el Cesc?

TXEMA NOCERA- De moment, era prioritari preparar tot el treball d’estiu per a que arribin a la pretemporada en condicions d’assimilar la càrrega de treball de forma adequada, establir el període destinat a la pretemporada i establir els compromisos que tenim durant la mateixa per tal de fer la planificació pertinent.

P- Coneixes molt bé l hoquei (has estat al Barça, al Calafell amb el Sergi Macià…) però també has tocat bàsquet… tenen elements que es poden aprofitar?

TXEMA NOCERA- Sí, he estat en diversos clubs de bàsquet des del 98 i en l’hoquei des del 2008 fins al 2015 amb el Barça. La temporada 15-16 al Calafell i, posteriorment, tot i haver tingut ofertes del Noia i del Caldes (estic molt agraït a en Pere Vàries i Eduard Candami), com deia més amunt, per conciliar amb la vida familiar, vaig preferir declinar-les per poder estar amb la família.

Des del punt de vista de la preparació física, podem dir que tots dos es juguen en pista petita i que la durada dels esforços pot ser similar. Per tota la resta, són molt diferents. L’hoquei es juga amb implement, l’estick i els patins; es llisca, no es corre ni es salta; l’objectiu està a terra i no per sobre els caps; té porter, cosa que el bàsquet no,… Per tant, podem dir que hi ha algun aspecte similar, però hi ha grans diferències. El que sí és comú, és que jo sempre treballo la preparació física dintre de la pista intentant reproduir situacions de joc que es poden veure en un partit.

P- Que n’esperes de la temporada?

TXEMA NOCERA- A risc de semblar massa prudent, a nivell personal, espero fer un bon treball amb l’equip. I si treballem de valent, confio en estar en les posicions on mereix el club.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *