IHC i FC BARCELONA, HISTÒRIES COMPARTIDES

L’Igualada HC RIGAT i el FC Barcelona són dues entitats amb molta història al darrere. Els barcelonins no han baixat mai de l’Ok LLiga (abans Divisió d’Honor) des que es va crear aquesta última l’any 1969. L’IHC també en va ser un dels fundadors i des de la temporada 83-84. 36 anys entre els grans de manera ininterrompuda. De fet el mateix Igualada es pot considerar un dels grans com a mínim en palmarés. Darrera el Barça que és el primer en totes les categories l’IHC ocupa sempre un lloc al podi. Per exemple, en lligues els capitalins en tenen 30 i darrera hi ha el Liceo amb 7 i Igualada i Reus amb 5. En Copes d’Europa els culers tornen a ser primers amb 22 i darrera hi trobem el Reus amb 8 i IHC i Liceo amb 6.

Foto Lamevaweb

Amb un passat tant extens amb tants clàssics jugats no és d’estranyar que les dues històries s’entrellacin i de fet s’abracin. És just el que ha passat quan el president de l’associació de veterans d’hoquei del Barça Ramon Pons Vidal ha lliurat a la mevaweb la història de la secció del FC Barcelona, obra ingent del periodista Carles Gallen i que s’acaba de publicar. Ramon Pons va ser el porter que va guanyar la primera copa d’Europa per l’entitat blaugrana i, curiositats de la història, també va jugar amb l’IHC (precisament la temporada 1969-70 quan es va crear la Divisió d’honor. L’IHC va salvar la categoria jugant la permanència contra la Cibeles d’Oviedo).

El lliurament d’un dels llibres a la mevaweb te encara una altra particularitat: que una part de l’equip que edita aquesta web també va participar de l’elaboració i publicació del llibre : “IHC, de l’Astòria a les Comes” sobre la història de l’entitat arlequinada. Per tant, històries creuades, lluitades i compartides d’aquest dos grans clubs catalans.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *